VATRENI BLAGDAN

Slavili Veliku Gospu uz rafale iz automatske puške, a nakon što su privedeni pale su i prijetnje smrću

Žitelji mjesta su se uznemirili pa je zbog svega na kraju intervenirala i policija

Privođenje/Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix/

Čak 18 metaka u zrak frcalo je iz automatske puške tijekom proslave blagdana 15. kolovoza u dvorištu obiteljske kuće u Staševici nadomak Ploča. Žitelji mjesta su se uznemirili pa je zbog svega na kraju intervenirala i policija koja je dvojicu muškaraca starih 27 i 32 godine kazneno prijavila za dovođenje u opasnost života i imovine te za nedozvoljeno držanje oružja, dok je treći uhićenik, 57-godišnjak, suočen s kaznenom prijavom radi prijetnji smrću.

- Nakon što je policija postupala po više zaprimljenih prijava o navedenom događaju i u prostorije policije odvela osumnjičene, treći član njihove obitelji, 57-godišnjak, je uputio ozbiljnu prijetnju smrću dvojici susjeda sumnjajući da su oni događaj prijavili policiji. Pretragom obiteljske kuće pronađena je i, uz potvrdu oduzeta, automatska puška s praznim spremnikom iz koje su osumnjičeni pucali - kažu iz dubrovačke policije koja je osumnjičeni trojac sinoć predala pritvorskom nadzorniku.

Danas će biti ispitani u prostorijama tužiteljstva koje će potom odlučiti hoće li za njih zatražiti od dežurnog suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ih se pustiti uz određene mjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:38