KRAJ BIJEGA

SKRIVAO SE U HERCEGOVINI Najtraženiji američki pedofil izručen Sjedinjenim Državama

 Facebook

Najtraženiji američki pedofil, Michael R. Vucic, koji je nedavno uhićen u blizini Mostara, napustio je Bosnu i Hercegovinu uz pratnju američke Šerifske službe kako bi mu se sudilo u SAD-u, javlja klix.ba.

- Veleposlanstvo SAD-a u BiH pozdravlja izuzetan rad Službe za odnose sa strancima koja je pronašla u uhitila Vucica, kao i Granične policije koja je asistirala u njegovom odlasku. Ovo je dobar pokazatelj pozivne i dugotrajne suradnje veleposlanstva i institucija u BiH - priopćili su iz američkog veleposlanstva.

Podsjetimo, Vucic je digao Ameriku na noge zbog optužbi za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom, a koje datiraju iz 2012. godine.

Umjesto da se suoči s optužbama ne bi li ih, barem, pokušao odbaciti, Vucic je dao petama vjetra. Naslutio je da mu istražitelji dahću za vratom pa se na vrijeme, doslovce dan prije nego što su mu pokucali na vrata njegovog američkog doma u Lake Forestu, ukrcao na avion za Njemačku.

Napustio je američko tlo krajem kolovoza i od tada je njegova fotografija na tjeralici vrijedna čak milijun dolara!

Nakon što je sletio u Berlin, zaputio se prema BiH gdje je došao kako slobodan čovjek čist pred zakonom.

Par tjedana kasnije uhićen je u Uzarićima na širokobriješkom području u susjednoj Bosnu i Hercegovini, kamo je pobjegao nakon 10-dnevnog rodbinskog skrivanja u Služnju nadomak Čitluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:12