GRAĐANI U ŠOKU

Skandal kod Kauflanda: Lažni prosjak pred policijom i kupcima izvadio spolovilo, uslijedio je kaos

Tijekom prošnje zaradio je 78,20 kuna što će biti uplaćeno u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka platit će građani.
Privođenje/Ilustracija
 Tonci Plazibat/Cropix

Nije svaki prosjak u potrebi. Uvjerili su se u to 14. siječnja ove godine posjetitelji velikogoričkog Kauflanda kojima je Mladen U. (38) lažno predstavljao svoje materijalne (ne)prilike, a kad je stigla policija na intervenciju, prosjak je otišao u drugu krajnost – izvadio je svoje spolovilo te pred svima na parkiralištu počeo mokriti.

Odmah je uhićen, a Prekršajni sud u Ivanić Gradu ga je osudio na 30 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje zbog kršenja članka 11. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. A s obzirom da je tijekom prošnje za hranu za bebe zaradio 78,20 kuna, taj mu je novac oduzet i biti će uplaćen u državni proračun, dok će troškove prekršajnog postupka, po odluci suda, platiti građani.

Prema optužnom prijedlog, Mladen U. se sa 1,66 promila alkohola u krvi gore navedenog datuma odao prosjačenju. Stajao je ispred ulaznih vrata Kauflanda u Ulici Ljudevita Posavskog te je u ruci držao papir A4 formata na kojem je pisalo Novalac 1. Tražio je od građana milostinju i uspio je prikupiti 78,20 kuna. No po dolasku policijskih službenika pred trgovački centar Mladen U. je na parkiralištu počeo narušavati javni red i mir. Iz hlača je izvadio svoj dokaz muškosti kojim je, pred publikom, zapišavao ogradu zaradivši tako prijave za odavanje prosjačenju i za vrijeđanje moralnih osjećaja građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:58