BEZ PRAVOMOĆNE OPTUŽNICE

SJEĆATE LI SE POZNATE AFERE BOJANJA TUNELA? Žužulima je nakon osam godina vraćeno skoro 18 milijuna kuna, možda će tužiti i državu!?

 Tom Dubravec / CROPIX

Pravomoćnim Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu ukinuta je privremena osiguranja prema tvrtci Skladgradnja d.o.o. kojom je istoj bilo zabranjeno raspolaganje iznosom od 17 milijuna i 800 tisuća kuna. Navedena sredstva bila su blokirana u Zagrebačkoj banci od studenog 2009. godine dakle punih 8 godina. Tada je naime bio određen pritvor nad Juricom Prskalom, Marijom Lovrinčevićem, Goranom Legcom, Željko Kandžijom i Slavenom Žužulom te okrivljenom pravnom osobom Skladgradnja d.o.o. I to u poznatoj aferi “ bojanja tunela “, piše Slobodna Dalmacija.

Vjerojatno je na donošenje ovakve odluke utjecala i činjenica da ni nakon 8 godina nema pravomoćne optužnice u ovom predmetu. Naime, ŽDO-u Zagreb dva je puta optužnica vraćena na doradu i dopunu te je posljednji put u rujnu ove godine doneseno rješenje o dopuni istrage odnosno novom građevinskom vještačenju kako bi se utvrdila stvarna vrijednost radova na bojanju tunela Mala Kapela I Sveti Rok.

No, odvjetništvo još nije odredilo tko će to vještačiti. Podsjetimo, novac, i to 22 milijuna kuna bilo je blokirano na početku istrage, a Županijski sud u Zagrebu već je u srpnju 2016. godine vratio oko četiri milijuna i 280 tisuća kuna, tako da je pod blokadom ostalo ovih 17 miijuna i 800 tisuća kuna koji su sad vraćeni.

Odvjetnik Kruno Peronja koji je zastupao interese Skladgradnje u ovom predmetu kratko je komentirao:

- Točno je da Županijiski sud u Zagrebu pravomoćno usvojio moj prijedlog radi ukidanje privremene mjere koji je postavljen sukladno mjerodavnim odredbama Zakona o kaznenom postupku - kazao je Peronja za Slobodnu Dalmaciju, a na pitanje hoće li Slaven Žužul ili Skladgradnja tražiti odštetu od države samo je dodao da o tome treba donijeti odluku sam klijent. Nakon ovakve odluke zagrebačkog Županijskog suda bit će vrlo zanimljivo vidjeti kakav će biti daljnji rasplet u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:47