TRAGEDIJA

Sječa stabala u slavonskoj šumi pošla po zlu: Za posljedicu ima jednu smrt i potencijalnog osumnjičenika

Muškarac je traktorom izvlačio stablo, oborio drugo, a ono je palo na žensku osobu koja je na mjestu ostala mrtva

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Sječa stabala u šumi Trnavski poloj na području PU brodsko-posavske pošla je po zlu te za posljedicu ima jednu smrt i potencijalnog osumnjičenika.

Naime, 24. listopada brodska je policija dobila dojavu da je u jutarnjim satima u navedenoj šumi prilikom šumske sječe stabala došlo do smrtnog stradavanja 59-godišnje žene. Na mjesto nesreće je osim policije stigao i zamjenik općinskog državnog odvjetništva kako bi očevidom rekonstruirali cijeli tijek tragedije.

Tom je prilikom utvrđeno da je stabla motornom pilom sjekao 61-godišnjak koji je potom jedno posječeno stablo izvlačio traktorom. Pritom je to stablo oborilo drugo stojeće stablo a koje je pri padu na zemlju udarilo u glavu nesretnu ženu koja je na mjestu ostala mrtva.

- U tijeku su daljnji izvidi radi utvrđivanja postojanja bitnih obilježja kaznenog djela iz članka 222. stavak 4. u svezi članka 215. stavak 3. Kaznenog zakona odnosno postojanja teškog kazneno djelo protiv opće sigurnosti te će nakon provedenih izvida biti donesena državnoodvjetnička odluka - kažu iz brodskog tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:59