PRIJAVIO IH CENTAR

Sin dobio novac od osiguranja, a roditelji ga potrošili na mobitele za djecu i sebe. Sad im prijeti zatvor

Poznato mi je da je moja žena podignula novac koji je naš sin dobio od osiguranja nakon nesreće. Zajedno smo trošili, rekao je

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix

Protiv roditelja maloljetnog djeteta podignuta je optužnica jer su s računa njihova sina podignuli iznos od 21.280 kuna koji je za dječaka uplatilo osiguranje na ime imovinske štete i tuđe pomoći i njege, te ga potrošili na sebe i djecu, piše portal Danica.

- Navedeni novčani iznos nisu potrošili na maloljetnog M. (10), već su ga nenamjenski potrošili za svoje potrebe, oštetivši na takav način dijete za 21.280 kuna, navodi se u optužnici.

I majka i otac priznali su počinjenje kaznenog djela.

- Moj sin je imao nesreću i nakon toga dobio je novac od osiguranja koji je uplaćen na njegov račun u banci. Sa suprugom kao punomoćnik podigla sam taj novac koji sam trošila na drugu djecu, rekla je majka u policiji tijekom ispitivanja.

Tijekom iskaza u policijskoj postaji sve je priznao i otac.

- Poznato mi je da je moja žena podignula novac koji je naš sin dobio od osiguranja nakon nesreće. Ona je podigla novac, a ja sam bio tada s njom. Novac smo zajednički trošili, kupovali smo mobitele za djecu i za sebe“, priznao je otac dječaka.

Tužitelji za njih traže po 10 mjeseci uvjetnog zatvora, a dokaže li im se krivnja morat će sinu vratiti cijeli iznos s kamatama. Kazneni postupak pokrenuo je mjerodavni centar za socijalnu skrb koji zastupa dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:20