STRAVA U ZAGORJU

Sin (56) iz vatrenog oružja ubio majku (75) pa presudio i sebi, mještani: ‘Zaprepašteni smo‘

Nezapamćena tragedija otkrivena je jutros u Slatini Svedruškoj nadomak Krapine

Arhivska fotografija

 Duje Klaric/Cropix

Nezapamćena tragedija otkrivena je jutros u Slatini Svedruškoj nadomak Krapine kada su u obiteljskoj kući pronađena dva mrtva tijela.

Naime, intenzivnim kriminalističkim koje je započelo nakon što su djelatnici PU krapinsko-zagorske ušli oko 10.30 sati u obiteljsku kuću, utvrđeno je da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu koje se dogodilo između 17 sati prekjučer te jučer u 11 sati.

Prema prikupljenim informacijama i izuzetim tragovima, otkriveno je da je 56-godišnjak iz vatrenog oružja koje je držao bez dozvole, ubio 75-godišnjaku majku nakon čega je iz istog oružja presudio i sebi.

Njihova tijela prevezena su na Zavod na sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obavila obdukcija.

- Postupano je po dojavi temeljem koje su pripadnici JVP Krapina i policijski službenici PU krapinsko-zagorske ušli u obiteljsku kuću u Slatini Svedruškoj, nakon čega je obavljen očevid – kažu iz zagorske policije.

Kako doznajemo iz sela, 56-godišnji muškarac i njegova 75-godišnja majka u toj kući živjeli su sami nakon smrti oca. A oružje je upravo, govore nam mještani, ostalo od njegova pokojnog oca kao uspomena iz lovačkih dana.

Iz lokalne trgovinice su prvi posumnjali da se nešto dogodilo jer nitko od njih dvoje nije svraćao par dana, a kad je jutros na vrata pokucao im jedan od susjeda da izvidi situaciju i je li sve u redu, vrata su bila zaključana i nitko mu nije otvarao.

- Nismo ih viđali dva dana pa smo pomislili da se možda nisu otrovali plinom. No, kad su policija i vatrogasci provalili u kuću jutros, imali su što vidjeti. Nije odmah bilo jasno je li ubojstvo i samoubojstvo ili dvostruko ubojstvo. Cijeli dan su po kući skupljali dokaze, razgovarali sa svima u selu. Zaprepašteni smo - kaže nam jedna mještanka.

Drugi mještanin kaže da su svi ostali šokirani informacijom da njihovih susjeda više nema.

- Bili su dobri ljudi. Oboje vrlo vrijedni i radišni. Nisu imali novčanih problema barem koliko je nama poznato. No on je bio bolestan. Borio se sa visokim šećerom, dijabetes ga je doveo do ruba, noću si je znao raditi jesti pa se mučio i s pretilošću, a nedavno mu je i amputiran prst. Njegova se majka jako bojala za njegovo zdravlje, ali nikome nije jasno zašto je ovo učinio - otkrio nam je drugi mještanin dodajući da je jedan od susjeda prije dva dana čuo pucnje, međutim, nije ih povezao sa možebitnim zločinom u selu koji ledi krv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 11:02