DOZNAJEMO DETALJE

Sigurnosne službe na nogama, spremaju se velike promjene: Evo što sada čeka Ivana Turudića

Virovitičko-podravska policija potvrdila je da provodi očevid nakon što je Ivan Turudić u petak prijavio oštećenja na automobilu

Ivan Turudić

 Josip Moler/Cropix

Sasvim je izvjesno, ako se potvrdi da je Turudićev automobil propucan, da će MUP novoizabranom glavnom državnom odvjetniku dati najveću razinu zaštite, u rangu premijera i predsjednika Republike, što znači da će i on, a vjerojatno i članovi njegove obitelji, biti pod 24-satnim osiguranjem koje će koordinirati Ured za posebne poslove sigurnosti MUP-a.

Kakvu je primjerice donedavno imao zamjenik glavne državne odvjetnice Dinko Cvitan, bivši glavni državni odvjetnik i ravnatelj USKOK-a.

Formalno će se u Ravnateljstvu policije donijeti procjena ugroženosti, a zatim će se operativno provesti plan policijske zaštite koji uključuje neposrednu 24-satnu zaštitu.

Moguće je da će na raspolaganje Turudiću staviti i jedno od blindiranih vozila koje je za potrebe VIP osoba nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Tu zaštitu Ivan Turudić i članovi njegove obitelji mogu imati dok god postoji sigurnosna procjena, ali on kao državni odvjetnik ima pravo na 24-satnu zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 17:40