NOVA BUKTINJA

Šest vozila oštećeno u požaru u poznatoj splitskoj garaži, Ivošević: ‘Grad još ne upravlja tim objektom‘

Razmjeri štete bit će poznati nakon provedenog očevida

Požar u garaži na Pujankama početkom prosinca, arhiva

 Josko Ponos/Cropix

Šest je osobnih vozila oštećeno u požaru koji je buknuo nekoliko minuta prije ponoći u javnoj garaži na Pujankama u Splitu, doznaje se u srijedu od splitskih vatrogasaca.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili oko 23.40 sati, kada im je javljeno da gore automobili u javnoj garaži u Tijardovićevoj ulici. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita. U tom je požaru oštećeno šest osobnih automobila, doznaje se od vatrogasaca.

Policija će tijekom jutra na mjestu događaja obaviti očevid.

Na tom istom mjestu prije manje od mjesec dana isto je buknuo požar u kojem je izgorjelo i nagorjelo nekoliko automobila i motocikala, nakon čega je rečeno da će grad Split preuzeti upravljanje tom garažom.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević kazao je da Grad Split tek jučer dobio ključ garaže.

- Garaža je imovina Grada, no mi s njome još ne upravljamo, već je ona sad u našem posjedu. Njome možemo upravljati tek kad je osposobimo i kad počnemo naplaćivati parkiranje. Ništa se ne može napraviti u roku 12 sati od dobivanja ključeva jer po hrvatskim zakonima svaki veći zahvat traži javnu nabavu koja može potrajati mjesecima – kazao je Ivošević za 'Slobodnu'.

- Gradska Služba za upravljanje imovinom garažu će predati komunali koja će onda napisati zaključak, kojeg treba potpisati gradonačelnik, da se objekt preda "Split Parkingu". Tek onda idu radovi da bi garaža bila tehnički ispravna. Do tada svi garažu koriste na vlastitu odgovornost, što smo i jučer kazali - naglasio je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:39