ZNALO SE ZA NJEGOVE NASTRANE SKLONOSTI?

SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE Nastrani profesor ponudio 30.000 eura jamčevine: Sud odbio, ostaje u pritvoru!

 Ivo Ravlić / CROPIX

NOVO 16:43 Profesor makarske škole ponudio je 30.000 eura jamčevine za obranu sa slobode, međutim sudac istrage nije prihvatio prijedlog te ga je zadržao u istražnom zatvoru, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu profesor je priveden sucu Slavku Lozini koji ga je ispitao na okolnosti zbog kojih Općinsko državno odvjetništvo traži njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru.

Tužiteljstvo smatra kako postoji opasnost da profesor utječe na svjedoke te su stoga tražili da bude zadržan na Bilicama. Njihov prijedlog je prihvatio sudac istrage, nakon čega je privedeni profesor ponudio jamčevinu koja je odbijena.

U nastavku istrage ispitat će se svjedoci i provest će se potrebna vještačenja.

---------------------------------------------------

MAKARSKA - Profesora iz Makarske kojega je učenik gimnazije prijavio za spolni odnos splitska je policija privela pritvorskom nadzorniku, nakon čega bi ga trebalo ispitati Općinsko državno odvjetništvo, priopćila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

SKANDAL U MAKARSKOJ Uhitili profesora: Seksualno zlostavljao učenika, pa mu dao prolaznu ocjenu!

Policija navodi da je protiv muškarca podnesena kaznena prijava zbog sumnje na spolni odnos zloporabom položaja i da je za to kazneno djelo predviđena zatvorska kazna od jedne do pet godina. Kazneno djelo počinjeno je prošle godine, priopćila je policija.

Po neslužbenim informacijama i pisanju nekih medija, učenik makarske gimnazije prijavio je svojega profesora kojega je morao oralno zadovoljavati u zamjenu za "brisanje negativne ocjene". Profesor ocjenu nije ispravio, kazneno djelo ponovio je nekoliko puta, a posljednji put je učenik, koji je u to vrijeme bio maloljetan, sve snimio i to uz prijavu predao policiji.

Splitska policija o tome ne želi ništa govoriti kako bi zaštitila identitet žrtve.

Profesor je uhićen jučer tijekom nastave, kad su po njega došla dvojica policajaca u civilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:16