FRANJO GALIĆ

Šef prometne policije ne pamti ovakvu tragediju: ‘Bio sam na mnogim nesrećama, ali ovo... Autobus je bio pun‘

‘Autobus je bio pun, preko 60 osoba, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece‘, kazao je Galić
Franjo Galić
 Nenad Opačak/Cropix, Danijel Soldo/Cropix

Na mjesto teške nesreće kod Slavonskog Broda gdje je rano jutros s autoceste izletio autobus, stigao je i načelnik prometne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić.

- Bio sam na mnogim nesrećama, no ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, no ne mogu reći je li među mrtvima ili ozlijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba, kazao je načelnik Galić.

Izvijestio je i što se dosad zna o nesreći.

- PU brodsko-posavska je u 6:22 primila dojavu da je došlo do slijetanja autobusa. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o autobusu kosovskih registarskih oznaka na redovnoj liniji Frankfurt - Priština. Očevid je u tijeku. Više je osoba smrtno stradalo, a tridesetak ih je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve daljnje informacije bit će dostupne nakon završenog očevida, kazao je Galić.

- Osim policije, na mjestu nesreće su i pripadnici vatrogasne postrojbe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znako koliko teško su te osobe ozlijeđene, rekao je Franjo Galić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:57