PROVOD U AUSTRIJI

Šef policije potvrdio da PNUSKOK provodi izvide zbog načelnika Murtera koji je u bordelu peglao službenu karticu

Načelnik Turčinov je nakon izbijanja afere najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini

Toni Turčinov

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Cropix

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) radi izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik općine Murter - Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

‘‘Policija postupa na temelju zahtjeva Uskoka da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti Uskoka‘‘, kazao je Milina.

Upitan za moguća uhićenja, Milina je odgovorio da u ovoj fazi izvida treba provjeriti sve činjenice te da do privođenja dolazi tek kada se utvrdi osnovanost sumnje.

Na upit kako ocjenjuje navodno načelnikovo nenamjensko korištenje službene kartice, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da je to ‘‘jako loše ukoliko se sve pokaže točnim‘‘.

Prema pisanju medija, Turčinov je sredinom travnja 2019. potrošio 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov tvrdi da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Načelnik je nakon izbijanja afere najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 12:18