SLAVKO TUŠEK

Šef HAK-a vozio po A4 u vrijeme slijetanja poljskog busa: ‘Muškarac stoji, kraj njega na ogradi uz autocestu sjedi žena...‘

"Ubrzo sam vidio da prema mjestu nesreće idu i vozila Hitne pomoći i vatrogasci"

Slavko Tušek prošao je uz mjesto nesreće nedugo nakon što se ona dogodila

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Slavko Tušek, predsjednik Hrvatskog autokluba, u vrijeme kad se dogodila prometna nesreća poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma vraćao se s odmora na Krku i išao je u smjeru Varaždina.

O tome što je vidio kad je u subotu oko 6 sati prošao kraj mjesta nesreće ispričao nam je:

- Prikočio sam. Vidio sam muškarca koji je stajao, a kraj njega je na ogradi autoceste sjedila jedna žena. Odmah sam zaključio da se dogodila nesreća, ali kako sam bio na suprotnoj strani autoceste nisam vidio autobus. Vozila u pravcu Zagreba su išla, doduše, usporeno. Ubrzo sam vidio da prema mjestu nesreće idu i vozila Hitne pomoći i vatrogasci pa sam zaključio da je već obaviještena i policija i nastavio sam vožnju - rekao nam je predsjednik Hrvatskog autokluba.

U subotnjoj prometnoj nesreći 12 je osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene. Četiri pacijentice su tijekom noći zbog poboljšanja stanja prebačene u Poljsku. Prema izvješću varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva, do prometne nesreće je došlo jer je vozač autobusa izgubio kontrolu nad upravljačem te je vozilo skrenulo udesno, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:03