TUČNJAVA U KNINU

Sava Lešić za srpske medije: ‘Djevojčica od 13 godina skočila je na moju suprugu i krenula je čupati‘

Odreagirali smo u samoobrani da ne dođe do većeg incidenta. Djeca su vrištala, plakala i bilo je stresno to gledati, kaže košarkaš

Ilustracija policijskog vozila i Sava Lešić (fotografija iz 2011.)

 Damir Krajač/CROPIX

O tome što se u ponedjeljak događalo oglasila se u utorak navečer priopćenjem i PU šibensko-kninska, ne navodeći pritom identitete sudionika događaja. Kažu kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i državljankom Srbije, koji su osumnjičeni za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnoga reda i mira.

Utvrđeno je kako je u ponedjeljak 8. kolovoza oko 19.40 sati na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe, prilikom kojega je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu. Kasnije su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede. Neslužbeno, 36-godišnjakinja je supruga košarkaša Save Lešića.

Nakon tog događaja, oko 20.40 sati, otac maloljetne osobe, zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište, sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njezinu 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Iako to policija ne navodi, radi se o ocu djevojčice koju je ošamarila Lešićeva supruga, aktivnom policajcu PP Knin, te njegovu 27-godišnjem sinu, djelatnoj vojnoj osobi.

Policija dalje navodi kako je ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku, a u prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

protiv svih će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe. Prema policijskom priopćenju proizlazi da je teške tjelesne ozljede pripadniku HV-a nanio Dragan Lešić (37), brat srbijanskog košarkaša, a ne košarkaš Lešić. U utorak navečer oglasio se i Savo Lešić koji je pak iznio svoju verziju događaja, ponukan prije svega onime što su objavili hrvatski mediji te navodi kako se više neće oglašavati. Lešić je Sportalu izjavio:

- Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam obići auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku dolazilo je vozilo iz suprotnog smjera gdje su sekunde dijelile mene i moju obitelj od katastrofalne nesreće - naveo je za Sportal košarkaš Sava Lešić.

Nakon toga je, kaže, na prvom isključenju stao da vidi zbog čega je ta žena to učinila, pogotovo jer je i ona imala malo dijete u autu.

- Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz vozila, djevojčica od 13 godina skočila je na nju i krenula je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u auto, krenuo sam ka našem zaseoku i primijetio da me to vozilo prati i fotografira auto stalno. Kad smo stigli kući, poslije nekih 30 minuta, došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tad kreću tražiti po dvorištu auto i kad je mlađi vidio moj auto, krenuo je vikati: ‘To je taj, to je taj‘, a stariji: ‘Ubili ste mi majku ‘95., sad ću vas pobiti sve‘ i krenuo je udariti mog brata - u dahu je rekao Lešić pa nastavio:

- Nakon toga smo odreagirali u samoobrani da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do auta izvući lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni, gdje sam pokušao braniti se bježeći. Nakon toga, dok me ganjao, on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je stresno gledati to za sve nas. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prinuđen dati ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više se po ovom pitanju neću oglašavati - rekao je za Sportal Lešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:46