JEZA U SPLITU

‘Samo biži, ubit će nas!‘ Manijak koji se zabijao u auto s troje mladih završio iza rešetaka, ima debeli dosje

Nakon saslušanja određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela

Napad na trojac u automobilu

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odlučio je da će 37-godišnji Marko J., kojeg je splitska policija uhitila pa pustila zbog sumnje da se u rastrojenom stanju prije tjedan dana zabijao u automobil u kojem su bile tri mlađe osobe, ipak završiti na jednomjesečnom "hlađenju" iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.

U ponedjeljak iza podneva 37-godišnjak se pojavio na sudu te mu je nakon saslušanja određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela obzirom da iza sebe ima podeblji dosje kaznenih prijava te uvjetne i bezuvjetne presude zbog obiteljskog nasilja, krivotvorenja isprava i prijetnje te dovođenja u opasnost života i imovine.

Podsjetimo, Marko J. je neoženjeni i nezaposleni vozač, alkoholni ovisnik koji je u većini tih situacija zbog kojih je prijavljivan i osuđivan bio pijan, a time i nepredvidivo agresivan.

Obrađivali su ga baš policajci 2. Policijske postaje pa je zato potpuno nejasno i nerazumljivo da su ga baš oni, nakon što je uhićen zbog divljanja na Sirobuji, ovog puta pustili na slobodu.

Kako smo već objavili, PU splitsko-dalmatinska provela je interni nadzor ovog slučaja te je utvrđeno da je došlo do pogreške, pa će policajci koji su obrađivali slučaj biti disciplinski gonjeni. Zapovjednik 2. PP Ante Balov platio je svojim radnim mjestom pogrešku svojih podređenih te je smijenjen s funkcije koju je obavljao dugi niz godina, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, osumnjičeni je prošlog vikenda bio nasilan prema djevojci i dvojici mladića koji su se nalazili u Renault Cliu na Sirobuju kod autopraone. Bio je u društvu još jednog muškarca, te zatražio od Zadrana da otvore vrata vozila, a kad to nisu htjeli, tukao im je i razbijao vozilo. Tada je djevojka pokrenula automobil nakon čega se 37- godišnjak svojim BMW- om zabio u Clio.

Pokušali su mu pobjeći, no on se naposljetku zabio u njih, a iz automobila se čulo vrištanje: ‘Vozi, samo biži, ubit će nas!‘Policija je na kraju pronašla nasilnika kojeg su odveli u bolnicu jer je bio u rastrojenom stanju.

Snimka napada je objavljena, a policija je nakon uhićenja protiv počinitelja podnijela tri kaznene prijave, te ga pustila na slobodu.

Splitska policija naknadno je priopćila kako je isti muškarac samo nekoliko minuta prije napada kojoj svjedoči snimka napravio je još jedan incident u blizini trgovačkog centra u Vukovarskoj ulici gdje je napao vozačicu.

Kako navode mediji pokušao ​je slomiti brisače na Golfu u vlasništvu ​žene i uz to vozeći svoj BMW, ​ jako udario u njezino vozilo​ . Nakon toga je izazvao novi incident ​u kojem je nasrnuo ​djevojku i njena dva prijatelja u Cliju​. Također nasilni 37- godišnjak je prije tri godine u Stobreču prijetio svom ocu, a u Podstrani pištolj​em je zaprijetio muškarcu (43) u čijem društvu je bilo i maloljetno dijete​. Nakon svega je pucao u zrak, piše Slobodna Dalmacija.

Snimku je prvi objavio Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:54