OZBILJNE OPTUŽBE

Sakoman na TV-u ispričao jezive detalje policijske racije na Staru godinu, bit će pozvan na razgovor

PU zagrebačka rekla je Jutarnjem da je upoznata s tvrdnjom poznatog psihijatra Slavka Sakomana te da će ga ispitati u sklopu istrage

Slavko Sakoman

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Nakon što je poznati psihijatar Slavko Sakoman u emisiji Novi dan N1 Televizije ispričao šokantne detalje navodne policijske intervencije na Staru godinu, kada su policajci osobama koje su zatekli u stanu u Zagrebu izvadili i ponudili kokain na konzumaciju svima, na noge se digla PU zagrebačka.

Sudeći prema odgovoru koji smo dobili od zagrebačke policije, za neprimjereno ponašanje svojih kolega nije znala sve do tog istupa u javnosti.

- Vezano uz Vaš upit, obavještavamo da smo upoznati s izjavom dr. Sakomana prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji. Naravno, u interesu je ove policijske uprave utvrditi ili demantirati iznijete navode. Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman. Također, u sklopu provjera, svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisit će daljnje mjere i radnje - odgovorili su na upit Jutarnjeg iz zagrebačke policije.

A Sakomanova saznanja, kako je otkrio u emisiji, potječu od jednog od sudionika te večeri od 31. prosinca 2022. godine. Naime, majka liječenog ovisnika mu se požalila da je redovnim testiranjem sina otkrila da je ponovno konzumirao drogu.

- Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova… - ispričao je na N1 poznati hrvatski psihijatar.

image

Slavko Sakoman

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Iz razgovora s majkom i sinom Sakoman je još otkrio da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

- Ekipa u policijskim odorama došla je u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao - rekao je Sakoman, dodajući da su, od tri policijska službenika, dvojica šmrkala kokain.

- Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju - rekao je Sakoman te dodao da je uvjeren da, iako su ovisnici skloni lažima, ispričani događaj nije izmišljen.

- To se sto posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i desetak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren. Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca - rekao je Sakoman još na N1, davši ujedno naslutiti da je "među tim policajcima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika".

Za kraj, naglasio je da je spreman svjedočiti o navedenom pred nadležnim tijelima, a PU zagrebačka je upravo to u svom odgovoru koji smo dobili i najavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:21