LICE S TJERALICE

RTRS: U Zagrebu lociran pedofil koji je kroz prozor pobjegao sa suda u Banjoj Luci. Osuđen je za zlostavljanje djevojčice (9)

Pravosuđe u BiH bi radi kaznenog gonjenja ili postupka izručenja trebalo kontaktirati Ministarstvo pravosuđe i Uprave RH

Ivica Mišković

 Screenshot Društvene mreže

Radiotelevizija Republike Srpske javlja da je MUP Hrvatske na području Zagreba pronašao Ivicu Miškovića iz Kaknja. On je optužen za teško zlostavljanje djece, a 7. studenog je pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što mu je izrečena presuda. Dobio je četiri godine zatvora.

Kako je tada pisao N1, osuđenik je udario sudsku policajku i pobjegao kroz prozor suda.

Miškoviću je 7. studenog Osnovni sud u Banjoj Luci izrekao prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9), navode BiH mediji.

Bijeg Miškovića snimilo je nekoliko kamera, a na snimcima se vidi da bjegunac (64) trči mnogo brže nego što se to moglo očekivati od osobe koja ima umjetni kuk i smanjenu pokretljivost u koljenu.

RTRS piše da je informacija o pronalasku osuđenika potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Mišković ima državljanstvo Hrvatske.

Nakon što je raspisana međunarodna tjeralica za njim, Interpol Zagreb je dostavio obavijest da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj tjeralici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Pravosuđe u BiH bi sada radi kaznenog gonjenja ili postupka izručenja trebalo kontaktirati Ministarstvo pravosuđe i Uprave RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:24