JL NA MJESTU TRAGEDIJE

Roditelji izvan sebe: Vozač Dacije je prije par godina također izgubio dijete u prometnoj

Dvogodišnji dječak iz Poljske poginuo je nakon što je na njega naletjelo službeno vozilo ‘NP Brijuni‘

Očevid na mjestu nesrece

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Istražitelji PU istarske su u ponedjeljak u jutarnjim satima proveli istragu na mjestu stravične tragedije na Brijunima, u kojoj je pod kotačima službenog vozila "NP Brijuni" Dacije Duster, kojom je upravljao njihov 51-godišnji djelatnik, teško stradalao dvogodišnje dijete iz Poljske.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19.48 sati, dijete je s teškim i po život opasnim ozljedama hitno prevezeno gliserom u Fažanu, potom u pulsku bolnicu, zatim i u riječku, te je tamo podleglo ozljedama u ponedjeljak oko 7.15 sati.

image

Očevid na mjestu nesrece

Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Prema riječima očevidaca dijete se majci istrgnulo iz ruke te je ona krenula za njim pokušavajući ga uhvatiti, a onda ih je oboje udarilo vozilo. Njoj je slomljena ključna kost, a preko djeteta je, nažalost, prešlo vozilo. Dacia je ostala na mjestu tragedije čitavu noć, sve do jutarnjih sati i policijskog očevida.

Prema tome se da zaključiti da se tragedija dogodila točno ispred crkve Svetoga Germana, između restorana Školjka i hotela Carmen na Velom Brijunu.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Zbog specifičnosti prometovanja na Velom Brijunu nema pješačkih prijalaza i klasičnog znakovlja, ali je brzina ograničena na 30 km/h. Preko puta crkve i i kraj Dacije je klupa za odmor u parku. Je li tu majka, inače trudnica, odmarala, pa se u tom trenutko odigrala grozna tragedija, utvrdit će se istragom.

Roditelji djeteta bili su u potpunom šoku, ali nije puno lakše ni vozaču Dacie. Čovjek je, naime, prije nekoliko godine također izgubio dijete u prometnoj nesreći. Sve okolnosti ove grozne tragedije utvrdit će se policijskom istragom.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Priopćenje NP Brijuni

Javna ustanova NP Brijuni, u ime svih djelatnika i v.d. ravnatelja Eduarda Kolića iskazuje iskreno žaljenje i suosjećanje povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na otoku Veliki Brijun. Duboko potreseni, upućujemo izraze najdubljeg saučešća, punog podrške i iskrenog suosjećanja prema obitelji stradalog dječaka i ozlijeđene majke.

Također zahvaljujemo medijima na razumijevanju oko nemilog događaja, s ciljem da obitelji pružimo punu podršku i mir u ovim teškim trenucima.

Ispred JU NP Brijuni ističemo kako smo dostupni za sve dodatne informacije, dok za obitelj stradalog dječaka stojimo na potpunom raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:34