UŽASAN ZLOČIN

Rođaci ubijenog u Dubravi: ‘Nije se javljao. Bojali smo se da će ta žena napraviti neko zlo...‘

Policija je u stanu, na krevetu, zatekla mrtvo tijelo N.Đ.- a na kojemu je pronađeno više ubodnih rana
 Ranko Šuvar/Cropix

U nedjelju je oko 13:45 sati u zagrebačkom naselju Studentski grad, u Ulici Milovana Gavazzija, u stanu pronađeno tijelo muškarca (55) dok je izvan stana pronađena njegova 59-godišnja supruga. Kako je izvijestila policija, žena je zatečena s ozlijedama koje si je vjerojatno sama nanijela, a prema neslužbenim informacijama do kojh je došao Jutarnji list, 59-godišnja V.Đ. je u stanju psihičkoga rastrojstva najprije nožem ubila svojega 4 godine mlađega supruga N.Đ.-a, da bi zatim kada je policija došla pred njezina vrata te zajedno s vatrogascima počela provaljivati, sama nožem prerezala vene, na zapešćima i vratu, te skočila kroz prozor s prvoga kata.

image
Ranko Šuvar/Cropix

- Začuo sam tup udarac i vidio da ispod mog prozora leži žena - kazao je Jutarnjem listu susjed koji je prvi pritrčao u pomoć. Mislio je da je žena pala u nesvijest, no ubrzo je vidio da su tu policija i vatrogasci koji su odmah pozvali hitnu pomoć. Žena je prije dolaska hitne pomoći pokazivala znakove života ali vrlo slabe.

image
Ranko Suvar/Cropix

Nije bila pri svijesti a oko glave joj se širila lokva krvi, rekao nam je susjed. Međutim, po svemu sudeći, zločin se dogodio još dan ili čak dva dana ranije, odnosno u petak navečer ili u subotu, budući se ubijeni N.Đ. svojoj rodbini nije javljao već dva dana.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Kako neslužbeno doznajemo zadnji puta je s članicom svoje obitelji razgovarao u petak, no kada su ga zvali u subotu na njegov mobitel, nitko se nije javljao. S obzirom da su znali da se N.Đ. uvijek javi, ali su se pribojavali da bi njegova supruga zbog svojih psihičkih problema mogla napraviti neko zlo, članovi njegove obitelji odlučili su navratiti do njega u nedjelju oko podne. Kada su međutim pokucali na vrata, supruga im je najprije rekla da je N.Đ. otišao na kavu te im nije htjela otvoriti vrata. Rođaci su međutim posumnjali da nešto nije u redu te su pozvali policiju, no V.Đ. niti njima nije htjela otvoriti.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Policija je pak pozvala vatrogasce kako bi provalili u stan, a kada su vatrogasci, koji su ubrzo došli počeli na silu otvarati vrata, V.Đ. je prerezala žile te se bacila s balkona. Policija je u stanu, na krevetu, zatekla mrtvo tijelo N.Đ.- a na kojemu je pronađeno više ubodnih rana. Teško ozlijeđena V.Đ. je kolima hitne pomoći prevezena u KB Dubrava, no nije poznato u kakvom je stanju. U poslijepodnevnim satima u stanu je još uvijek trajao policijski očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:00