BALKANSKA RUTA

Rekord na Bajakovu: Zaplijenjeno 88,6 kg heroina vrijednog 26,7 milijuna kuna!

Nizozemac je očito pomno birao trenutak kada će pokušati ući u Hrvatsku, nadajući se da će budnost hrvatskih carinika i policajaca u 1.50 ujutro biti smanjena
 Damir Glibušić/CROPIX

BAJAKOVO - Čak 26,7 milijuna kuna vrijedilo bi na crnom tržištu 88,6 kg heroina da njegov unos u Hrvatsku nisu otkrili i spriječili hrvatski carinici i policajci na graničnom prijelazu Bajakovo u petak 13. kolovoza oko 1,50 sati.

Drogu je iz Srbije pokušao uvesti 44-godišnji Nizozemac turskog podrijetla s kojim su se u kombiju marke Mercedes Vito nalazili i njegova supruga te troje maloljetne djece. Nizozemac je očito pomno birao trenutak kada će pokušati ući u Hrvatsku, nadajući se da će budnost hrvatskih carinika i policajaca u 1,50 biti smanjena, no očito se prevario.

Carinici su rutinskom kontrolom u prtljažniku u jumbo torbama pronašli cigarete i pakete oblijepljene trakom, nakon čega su pretražili sadržaj torbi i pronašli nevjerojatnu količinu droge. Osim droge u vozilu je pronađeno i 1000 kutija Marlbora te 180 kutija Dunhilla, čija se vrijednost procjenjuje na 26 tisuća kuna.

Prema riječima načelnika PU Vukovarsko-srijemske Stipice Kune riječ je o pojedinačno najvećoj zapljeni droge na ovom graničnom prijelazu u njegovoj povijesti, ali i najvećoj zapljeni uopće na graničnim prijelazima u ovoj Županiji.

U vukovarskoj policiji istaknuli su i da zaplijenjeni heroin potječe iz Turske, a pretpostavlja se da je bio namijenjen za tržište sjeverozapadne Europe, odnosno konkretno Nizozemsku.

Nizozemac je trenutno na kriminalističkoj obradi nakon koje će biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru, a policija će podatke o njemu zatražiti i od Interpola, budući da ga u svojoj evidenciji nemaju.

Inače, na Bajakovu je od 2003. godine do danas zaplijenjeno ukupno 271 kg heroina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:08