STRAŠNA DETONACIJA

Raznesen bankomat u Sesvetama, počinitelj pronađen na Hitnoj: Krvario je, imao opečene ruke...

‘Kriminalističko istraživanje je u tijeku‘, kažu iz PU zagrebačke

Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Posljednjih godina svjedočimo vrlo vještom i, naizgled lakom, dizanju bankomata u zrak plinom a iz kojih, potom, glavni akteri, u većini slučajeva odnose sa sobom u nepoznato kazete s novcem. Kao što ni mineri bankomata ne spavaju, tako po tom pitanju ne spava niti policija.

Posljednja u nizu eksplozivnih akcija koje su probudile stanovnike Sesveta točnije Dugoselske ulice bila je u srijedu oko 3.20 sati. Kako to obično biva svaki puta do sada, modus operandi je identitačan a glavno sredstvo počinjena (ne)djela je plin. Ovoga puta osim odabranog bankomata oštećen je i susjedni bankomat kao i trgovina u sklopu koje se isti nalazi.

Na poprište događaja odmah je pristigla policija te započela s očevidom.

- Jedna osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela je pod nadzorom policije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - kažu iz PU zagrebačke.

Kako neslužbeno doznajemo, potencijalni sumnjivac Goran M. (36) nije zatečen uz bankomat nego je, zbog nedaća koje su ga snašle, bio primoran potražiti liječničku pomoć sesvetskih hitnjaka koji su se odazvalli na intervenciju.

Krvario je iz nosa i imao je opekline po rukama. Kvalifikacija njegova zdravstvenog stanja još uvijek nije utvrđena, kao niti točna materijalna šteta koja se cijeni većom.

Hoće li tijekom kriminalističkog istraživanja podijeliti s policijom sve svoje tajne i hoće li ga kriminalisti povezati s još nekim prijašnjim sličnim bankomat-akcijama, doznat će se vrlo brzo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:44