BRZO IH PRONAŠLI

Razbojstvo u središtu Dubrovnika: S "fantomkama", prijeteći opljačkali turiste iz SAD

Zagreb, 220309.Stalni klijent opljackao automat klub u Ilici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

DUBROVNIK- Zahvaljujući vrlo brzoj i učinkovitoj intervenciji, dubrovačka je policija otkrila jednog od dvojice maskiranih razbojnika koji su napali i opljačkali 52- godišnje supružnike iz Kalifornije, odnosno iz SAD, koji kao turisti borave na području Dubrovnika.

Turisti su, naime, iznajmili apartman na području Pila, nedaleko stare gradske jezgre Dubrovnika. Kad su se u nedjelju, oko 2 sata pred zoru iz noćnog provoda vraćali u apartman, tamo su ih dočekale dvije nepoznate osobe s maskirnim kapama na glavi. Riječ je bila o "fantomkama" koje su imale samo proreze za oči a držeći u ruci oštri predmet zaprijetili su turistima i od njih oduzeli novac i neke vrijedne predmete. Nakon toga su pobjegli, a razbojstvom pričinjena šteta se procjenjuje na nekoliko desetina tisuća kuna. Policiji je poznato o kakvim je oštrim predmetima riječ ali iz interesa istrage ne mogu to i reći za javnost.

Osoba koju je policija ubrzo nakon prijavljene pljačke otkrila ima 32 godine i od prije je poznata policiji zbog počinjenja sličnih imovinskih kaznenih djela. Tonm je prilikom policija kod njega pronašla i dio novca te ukradenih predmeta a kriminalističkom istragom koja još traje traži se drugi razbojnik te preostali novac i opljačkani predmeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:47