SERIJSKI KRADLJIVAC

Razbojnik prvi automobil ukrao u Donjoj Stubici, a u Prigorcu ukrao još jedan s kojim je sletio s ceste

Ilustracija
 Srećko Niketić / CROPIX

VARAŽDIN - Nepoznati razbojnik u noći sa subote na nedjelju je ukrao automobil u Prigorcu i zatim sletio s ceste u Gornjem Vratnu i pobjegao s mjesta nesreće.

Zanimljivo, razbojnik je do Prigorca stigao u automobilu Seat Cordoba krapinskih registarskih oznaka kojeg je nešto prije iste noći otuđio u Donjoj Stubici. U Prigorcu je najvjerojatnije ostao bez goriva ili mu se automobil pokvario pa je prvo pokušao ukrasti automobil Renault 19 u vlasništvu 36-godišnjaka no nije uspio vozilo staviti u pogon.

Otišao je zatim do susjeda gdje je pronašao automobil marke Mazda u vlasništvu 45-godišnjaka kojeg je najprije izgurao na cestu, a zatim ga pomoću originalnog ključa kojeg je pronašao u bravi stavio u pogon i udaljio se s mjesta događaja.

Kasnije te noći vozilo je pronađeno na mjestu prometne nesreće u Gornjem Vratnu. Policija je utvrdila da je razbojnik, upravljajući neprilagođenom brzinom, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s ceste te se u zanošenju odbio od dvorišne ograde i zabio u drveni stup telefonske mreže. Nakon što je skrivio prometnu nesreću, razbojnik se udaljio s mjesta događaja prije dolaska policijskih službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:32