PUCNJAVA U LASINJU

Raskrinkan tajni život ‘munjenog Ivice‘: Ženu držao u podrumu, drugu doveo kući, uslijedila je drama

Ivica je tako imao dvije žene pod jednim krovom. Zaključio je da će mu to dovesti nevolje, pa je išao po selu i pitao treba li kome jedna - priča nam susjed


Policija u općini Lasinja nakon oružanog obračuna, pokraj kuće u kojoj živi Ivica L.

 Robert Fajt/CROPIX

Dramatični su u srijedu bili večernji sati za mještane Crne Drage, sela razbacanog po živopisnom krajoliku u općini Lasinja nedaleko od Karlovca uz samo granicu za Sisačko-moslavačkom županijom. Njihov susjed Ivica L. (56), kojega su godinama obilazili u širokom luku zbog ćudljive naravi, a skupa s njim i njegovo dvorište iz kojega je uvijek dolazila galama, a obilazila ga policija, ispalio je metak u čovjeka u 19.50 sati. Govore nam mještani ovako: Ivica je "munjen", a naoružan do zuba, pa nas to nije iznenadilo. Pitanje je bilo samo koliko je veliko zlo koje je napravio.

"Natovario si probleme"

Policija je sutradan, u četvrtak u jutarnjim satima pojasnila što je napravio. Rekli su da je između dvojice muškaraca starih 56 i 21 godinu izbio verbalni sukob nakon čega je 56-godišnjak vatrenim oružjem teško ozlijedio 21-godišnjaka. Nakon zaprimljene dojave, 56-godišnjak je uhićen dok je 21-godišnjak zbrinut u zdravstvenoj ustanovi.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Uhićeni 56-godišnjak, je dakle, Ivica L., koji sada kod pritvorskog nadzornika čeka dok mu u susjednom uredu tipkaju kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. Njegova žrtva je u bolnici, ali, srećom, izvan životne opasnosti.

Ovoj drami, ispričali su nam susjedi, prethodilo je nekoliko njih i trajale su danima. Mole za anonimnost, kažu da će Ivica kad-tad izaći iz zatvora, a "dovoljno je munjen i naoružan da im pokuca na vrata i potraži osvetu".

- Nema dokaza da je on psihički bolesnik, ali je od djetinjstva malo čudan, pa nitko s njim ne želi imati posla. Bio je i u ratu i sam Bog zna koliko je oružja zakopao. S njim neko vrijeme živi neka žena, nije iz sela, ne znamo točno odakle je, on ih često mijenja. S ovom se posvađao i zatvorio je u podrum. Tamo je bila oko sedam dana, tako se priča. Onda je jedan susjeda to primijetio, pa je pozvao policiju, a oni su javili hitnoj, tako da u ih oboje odvezli, hitna nju, policija njega - govori nam susjed.

Policija ga je, kaže ubrzo pustila, a čim je došao kući, on je objavio oglas na internetu da traži novu ženu.

- On nije baš prezgodan čovjek, ali mu se javila jedna mlada iz Ogulina, sva istetovirana. Možda i zato što je napisao da će joj ostaviti svu imovinu nakon smrti - zaključuje naš sugovornik.

Nova žena doselila mu se odmah drugoga dana, međutim stvar se istoga dana počela komplicirati. Nakon što je puštena iz bolnice s pregleda prvotna žena, ona koju je bio zatvorio u podrumu, vratila mu se i ona.

- Ivica je tako imao dvije žene pod jednim krovom. Zaključio je da će mu to dovesti nevolje, pa je išao po selu i pitao treba li kome jedna. Kako je jedna obitelj u susjedstvu u dvorištu imala proslavu, ona im se priključila, ali se jako napila, pa se kupala u njihovoj bari. Ivicu je to razljutilo, pa ju je otjerao odakle je i došla, iz okolice Ogulina - kaže nam susjed.

No, Ivica se riješio jedne žene, ali si je natovario mnogo probleme. Sad mu je ona ponovno pokucala na vrata, ali nije bila sama.

Ekipa za očevid

- Dovela je i svoju braću, koji su htjeli odštetu ili isplatu, tko zna što. A znate kako je to s Romima!? Oni imaju vruću krv i drže do obiteljske časti. Došli su s plavim kombijem ogulinskih oznaka u dvorište. Izbila je svađa. On je potegao oružje i ispalio metak u njezina brata.

Ubrzo je opet došla policija i hitna, njega je opet odvezla policija, a tog dečka Hitna - priča nam susjed. Tijekom jučerašnjeg dopodneva u dvorištu kuće na osiguranju je bio jedan policajac te čekao ekipu za očevid koja treba izuzeti materijalne tragove i obaviti očevid.

Brat je vlasnik kuće, ali ne da mu ni pristupiti dvorištu

- Bilo je pitanje vremena kad će se ovako nešto dogoditi. Nije valjda bilo dana da mu policija ne dođe u dvorište. Tražio sam da ga psihijatrijski liječe, jer nije zdrava osoba. Znate li da skoro 40 godina vozi auto a da nije položio vozački.

Dobije kaznu i nikada ne plati, pa ispočetka - rekao je ogorčeni bliski rođak Ivice L.
Iz kuće u kojoj živi navodno je prije nekoliko godina istjerao roditelje i oni su u domu, a bratu koji je formalni vlasnik kuće ne da pristupiti dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 06:55