KRVAVI OBRAČUN

Ranjena djevojka (16) skinuta s respiratora, stanovnici romskog naselja i dalje u šoku

Za ubojstvo i teško ranjavanje uhićeni su šogori Nino i Mario Balog, koji su sinoć prepraćeni sucu istrage
Privođenje osumnjičenih za pucnjavu u naselju Parag
 Željko Hajdinjak/Cropix

Dan nakon rafalne pucnjave u Paragu, u romskom naselju velika je nervoza. Mještanima je još teško osvijestiti da je došlo do tragedije u kojoj je jedna žena poginula, troje ljudi je teško ranjeno i još nekoliko njih je završilo u bolnici s prostrijelnim ranama. Problema s pucnjavom je bilo i ranije, tragedije su se događale, ali nikad kao ova. Sukobljavali su se pojedinci, ali rafalna paljba po svemu što se miče, nije zabilježena. Šok je velik.

Kako je za Jutarnji list izjavio v.d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, Igor Šegović, od troje pacijenata na Odjelu intenzivne njege, dvoje je i dalje na respiratoru, dok jedna osoba od jutros diše samostalno. Kako saznajemo, s respiratora je skinuta 16-godišnja djevojka. I ona je, kao i drugo dvoje teško stradalih u pucnjavi u Paragu, zadobila prostrijelne rane trbušne šupljine.

- Prognoza kod ovakvih ozljeda je neizvjesna. U sljedećih nekoliko dana vidjeti ćemo ide li stanje na bolje ili na lošije – rekao je za Jutarnji dr. Igor Šegović.

Dan nakon pucnjave koja se dogodila u utorak oko 21 sat navečer iz bolnice je otpuštena i najmlađa žrtva tragičnog događaja, 10-godišnja djevojčica. Njoj je metak raznio tetivu na ruci iznad šake kojom je zaštitila lice kad je Nino Balog počeo svoj krvavi pohod.

Da nije instinktivno podignula ruke, Aleksandra, na koju je prvo pucano, tragično bi skončala. Kao i njezina susjeda Minka Balog (59), kojoj je nosila tablete protiv bolova i tako se slučajno zatekla na mjestu zločina.

Za ubojstvo i teško ranjavanje uhićeni su šogori Nino i Mario Balog, koji su u srijedu navečer prepraćeni sucu istrage na Županijski sud u Varaždinu.

Do sada nismo dobili podatke jesu li iznijeli svoju obranu ili su se branili šutnjom. Mario Balog je prvi zapucao u zrak, a otac Josip Balog poslao je sina Ninu kući po pušku, kad je dotrčao natrag mahnito je počeo pucati. Ubio je jednu osobu, teško ranio nekoliko ljudi.

Dvojac je nakon pucnjave pobjegao iz Paraga, no uskoro su uhvaćeni i uhićeni. Iako ih je policija brzo privela, saslušanje je bilo tek u srijedu navečer zbog, kako neslužbeno saznajemo, problema s otkazivanjima i angažiranjima branitelja bez kojih osumnjičenici za tako teška kaznena djela ne mogu pristupiti ispitivanju.

Jučer je u Čakovcu održana i sjednica Vijeća za prevenciju Međimurske županije. Istaknuto je da su sigurnosni problemi "stara stvar na koju se iz Međimurja godinama upozorava".

- Raspravlja se, ali se ne djeluje – kratko je sažeo zaključak sastanka Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:26