RAZGRANAT BIZNIS

Racija u laboratoriju u centru Zagreba: Policija pronašla stolnjake natopljene kokainom!

Tekućim kokainom natopljeni platneni stolnjaci su u dvije paketne pošiljke kurirskom službom poslani u Zagreb

Stolnjaci natopljeni kokainom

 PU zagrebačka

Zagrebački policajci priveli su 43-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su u središtu Zagreba, u Haulikovoj ulici, imali "laboratorij" za uzgoj marihuane i predali su ih pritvorskom nadzorniku.

Ali, 43-godišnjak je bio i uvoznik kokaina iz Kolumbije, gdje je od zasad nepoznatih osoba i na nepoznat način kupio veću količinu kokaina u obliku otopine kojom su natopljeni platneni stolnjaci te je u dvije paketne pošiljke tekući kokain kurirskom službom poslan u Zagreb.

image

Stolnjaci natopljeni kokainom

PU zagrebačka

U četvrtak je pakete s drogom u kojima je bilo 26 platnenih stolnjaka natopljenih kokainom, osobno preuzeo 43-godišnjak u Gundulićevoj ulici.

Osim paketa s kokainom, kod 43-godišnjaka su našli i pola grama kokaina i 4,8 grama smole konoplje, pa mu pretražili i stan u Haulikovoj. I tu su otkrili da je stan zapravo preuređen u improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja.

image

Stolnjaci natopljeni kokainom

PU zagrebačka

Pronašli su zasađenih 38 komada stabljika konoplje tipa droga, 1723 grama konoplje tipa droga, 831,1 grama smole iste droge, kao i osam grama kokaina, 42,8 grama punila te dvije digitalne vage s tragovima droge i uređaj za vakumiranje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

image

Stolnjaci natopljeni kokainom

PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:03