ZAROBLJENA U VATRI

Pula: U požaru smrtno stradala starija žena

 Željko Šop/CROPIX

PULA – Marija Nadenić (83) pronađena je mrtva u obiteljskoj kući u mjestu Škicini kod Juršića nedaleko Pule, u kojoj je u petak navečer oko 21 sat buknuo požar. Starica je u trenutku izbijanja vatre bila sama u kući, a najvjerojatnije se ugušila od dima, odnosno trovanja ugljičnim monoksidom.

Vatrogasci su je mrtvu pronašli na kauču. Na tijelu Marije Nadenić nisu pronađeni tragovi nasilja, a istražni sudac je naložio obdukciju. Kako saznajemo sa staricom je u obiteljskoj kući živio i sin, koji međutim u trenutku izbijanja požara nije biokod kuće. S njim je policija razgovor obavila u subotu ujutro.

Požar su dva sata nakon izbijanja, oko 23 sata, ugasili pulski vatrogasci. Unutrašnjost kuće je u potpunosti izgorjela, dok su čitavi ostali tek vanjski zidovi. Vatra je po svemu sudeći izbila u prizemlju koje je potpuno crno.

Vatrogasci su u petak navečer po dolasku na mjesto požara, iz sigurnosnih razloga, evakuirali i ljude iz susjedne kuće, jer je prijatila opasnost od širenja požara. U gašenju požara sudjelovalo je osam vatrogasaca i tri vozila Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Uzroci požara bit će poznati po okončanju očevida. U subotu ujutro su se na mjestu požara, kraj obiteljske kuće u Škicinama okupili i članovi obitelji nesretno stradale Marije Nadenić koji međutim nisu željeli ništa komentirati. Susjedi su pak bili šokirani, pa nisu željeli niti nagađati kako je došlo do požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:40