ZAVRŠIO U PRITVORU

Pronađen muškarac osumnjičen da je u Rijeci ukrao ribarski brod vrijedan 300.000 kuna

Osumnjičeni muškarac je prije par dana, između 26. i 28. lipnja, na riječkom lukobranu, otuđio i otplovio s ribarskim brodom

Ilustracija

 Darko Tomaš/Cropix

Pronađen je 38-godišnjak kojeg policija sumnjiči da je u Rijeci otuđio ribarski brod u vrijednosti od otprilike 300 000 kuna i s njime otplovio, a ubrzo nakon toga je završio u pritvoru.

Osumnjičeni muškarac je prije par dana, između 26. i 28. lipnja, na riječkom lukobranu, otuđio i otplovio s ribarskim brodom koji je inače vlasništvo 62-godišnjaka, priopćila je PU primorsko-goranska. Sa takozvane "koće" marke Calafuria bacio je deset oznaka kojima se na moru označava postavljena mreža stajaćica.

Ribarski brod i počinitelja je jučer pronašla posada riječkog policijskog broda u blizini mjesta Beli na otoku Cresu. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 330 000 kuna, a 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Brod je dotegljen u luku Malinska na otoku Krku i uskoro će biti vraćen vlasniku, a policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:21