ODUZELI MU AUTO

Prometni recidivist u Makarskoj trajno ostao bez Mercedesa, osuđen je i na zatvorsku te novčanu kaznu

52-godišnjak je već i ranije više puta sankcioniran za počinjenje najtežih prometnih prekršaja

Ilustracija

 /Cropix

Zbog učestalih prometnih prekršaja bez svog Mercedesa trajno je ostao 52-godišnjak koji je na Općinskom prekršajnom sudu u Makarskoj osim oduzimanja automobila osuđen i na zatvorsku te novčanu kaznu.

Splitsko-dalmatinska policija je izvijestila da su 11. svibnja 2023. policajci u Makarskoj zaustavili 52-godišnjeg vozača koji je počinio veći broj teških prometnih prekršaja.

Kažu da je upravljao Mercedesom prije polaganja vozačkog ispita bilo koje kategorije, a odbio je i testiranja ili liječnički pregled, odnosu uzimanje krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu.

Mercedes koji je vozio pritom nije bio registriran i osiguran pa ga je policija nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odvela na sud gdje mu je određeno zadržavanje od 15 dana.

U prekršajnom postupku sud je utvrdio njegovu odgovornost za počinjene prometne prekršaje pa je osim s 15 dana zatvora kažnjen i novčanom kaznom od 923 eura, zabranjena mu je vožnja, a sud je odlučio i trajno mu oduzeti automobil.

Sud je prilikom donošenja presude uzeo u obzir da se radi o recidivistu koji je već i ranije sankcioniran za počinjenje najtežih prometnih prekršaja, dodali su u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:26