KOD DUPCA

Prometni kaos na istoku Zagreba: Tramvaj se sudario s busom i iskliznuo iz tračnica, ozlijeđena dva vozača

Linije 4 i 11 vozile su skraćeno do Dubrave, a putnike na relaciji Dubrava-Dubec vozili su autobusi

Ilustrativna fotografija

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Tramvaj linije 4 i ZET-ov autobus linije 263 sudarili su se u srijedu u 5.13 sati kod okretišta Dubec, točnije na križanju Dubečke i Avenije Dubrava pa je od siline naleta tramvaj iskočio iz tračnica. Zbog toga je puna dva sata, jer je policija obavljala očevid i utvrđivala okolnosti nesreće, na navedenoj trasi bio obustavljen promet.

Osim policije, na mjesto događaja pristigla je i Hitna pomoć koja je oba vozača prevezla u obližnju bolnicu - prema prvim informacijama, imaju lakše ozljede, no krajnja kvalifikacija bit će poznata tijekom dana.

Iz ZET-a kažu da se okolnosti pod kojima je došlo do sudara i pri čemu je tramvaj izbačen iz tračnica i dalje utvrđuju, a materijalna šteta je, kažu, velika. Ni u tramvaju ni u autobusu u vrijeme sudara nije bilo drugih putnika, a do 7.05 sati linije 4 i 11 prometovale su skraćeno do okretišta Dubrava, dok su na relaciji Dubrava-Dubec putnike prevozili autobusi.

Oba vozača je policija, prema propisima, podvrgnula alkotestu, a po dovršetku očevida i kad obave razgovore s oba sudionika nesreće, protiv krivca će podnijeti odgovarajuću prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:29