POTVRDIO ODVJETNIK

Profesor koji se tukao s učenicima ipak će Božić provesti kući, danas izlazi iz Remetinca

- Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo, ispričao je profesor

Tučnjava u školi

 Screenshot/

Nakon pet dana provedenih u ćeliji remetinečkog zatvora, na slobodu danas izlazi profesor (61) zagrebačke Strojarske tehničke škole Fran Bošnjaković koji je tijekom incidenta prošlog petka na nastavi, dvojicu 16-godišnjaka lakše ozlijedio.

Odlučio je to Županijski sud u Zagrebu koji je razmatrao žalbu na pritvor koji mu je sudac istrage istog suda odredio u nedjelju i to zbog opasnosti od ponavljanja djela. Žalbu na pritvaranje jučer je odaslao u profesorovo ime novoizabrani odvjetnik Veljko Miljević. Da izlazi na slobodu potvrdio nam je odvjetnik Alen Kubat iz odvjetničkog ureda Miljević rekavši da je njihovu branjeniku, kojeg je ujedno danas i posjetio u zatvoru, određena mjera oprezna točnije zabrane obavljanja posla. Tako da će kraj istrage i podizanje optužnice zbog četiri kaznena djela (pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja ozljeda i dva kaznena djela povrede djetetovih prava) čekati na slobodi i daleko od obrazovne ustanove u kojoj je radio godinama.

Podsjetimo, uhićeni profesor je priznao da je povukao krivi potez prošlog petka na nastavi, ali da je bio isprovociran ponašanjem đaka.

- U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. (...) Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih: ‘Tko vas je tako odgojio!?‘ (...) S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao: ‘Ajmo popiti bombicu van‘. Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali - to je dio profesorove obrane koju smo objavili prekjučer. Ujedno je na ispitivanju pred organima progona još otkrio i da je poslije tog spornog četvrtog sata otišao u zbornicu i potom odradio još jedan sat nastave nakon kojeg je u miru sa svojim mislima otišao kući gdje je oko 15.30 sati, pojeo ručak te popio dvije, tri pive.

Za razliku od profesora, neposredni su svjedoci obračuna, među ostalim, ustvrdili da je profesor na nastavi bio pod utjecajem alkohola i da je bazdio na alkohol te da toga dana nije mogao čak ni otključati ključem vrata učionice.

Za taj incident se doznalo nakon što se u javnosti pojavila snimka na kojoj se fizički sukobljavaju nastavnik i učenik koji prvi započinje, malo je reći da je incident šokirao i najiskusnije prosvjetare

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:56