TRAGEDIJA

Priveden vozač koji je pokosio pješaka u Svetom Iliji. On je pobjegao s mjesta nesreće, pješak je umro

Navedeni je priveden u policiju te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja okolnosti prometne nesreće

Ilustracija: policija

 R Ronald Gorsic/Cropix

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin pronašli su 39-godišnjeg muškarca koji se dovodi u svezu s prometnom nesrećom koja se dogodila u subotu, 11. lipnja između 1 i 3.50 sati u Vinogradskoj ulici u Svetom Iliji, u kojoj je smrtno stradao 48-godišnji pješak, priopćila je PU varaždinska.

Navedeni je priveden u policiju te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Također je pronađeno i teretno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći te će se na istom provesti očevid i potrebna vještačenja.

Kako podsjeća PU varaždinska, kako je utvrđeno očevidom, 48-godišnjak je najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika iz smjera Školske u smjeru Vodovodne ulice, kojom prilikom nije bio označen reflektirajućom odjećom ili materijom.

U jednom je trenutku na njega, najvjerojatnije prednjim desnim dijelom naletjelo teretno vozilo te ga odbacilo na asfaltirani prilaz dvorištu.

Pješak je uslijed udara preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je izašla na mjesto događaja.

Na mjesto događaja izašao je i zamjenik Općinske državne odvjetnice u Varaždinu koji je zajedno s policijskim službenicima proveo očevid te naložio obdukciju preminulog.

Tijelo nesretnog muškarca je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Vozač vozila je nakon prouzročene prometne nesreće napustio mjesto događaja, a da nije pružio pomoć stradalom, niti o događaju obavijestio policiju i hitnu pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:17