NIZ KAZNENIH DJELA

Pritvoren umirovljenik (71) koji se iživljavao nad suprugom, policija mu u kući pronašla i oružje

Osim nasilja u obitelji, sumnjiči ga se i da je u lipnju ove godine nad suprugom počinio i teško kazneno djelo protiv spolne slobode

Policija/Ilustracija

 Niksa Stipaničev/ilustracija/CROPIX

Zbog spolne zlouporabe na štetu supruge, nasilja u obitelji kao i nedozvoljenog držanja oružja, bjelovarska policija uhitila je 71-godišnjeg umirovljenika te ga kazneno prijavila.

Bjelovarsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu nad vremešnim muškarcem jer postoji osnovana sumnja da je od 22. rujna 2017. do 22. rujna 2022. u obiteljskoj kući u jednom naselju na području Bjelovarsko-bilogorske županije počinio nasilje u obitelji, točnije da je postupio protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

No to nije sve jer ga se sumnjiči i da je u lipnju ove godine nad suprugom počinio i teško kazneno djelo protiv spolne slobode.

Ujedno je u pretresima njegova doma otkriveno i da je nedozvoljeno posjedovao vojni imitator djelovanja artiljerijskog oružja M71 kao i mješavinu pijeska te eksploziva.

Muškarac je nakon ispitivanja u prostorijama bjelovarskog tužiteljstva odveden dežurnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:34