NAPAD IZ MRŽNJE

Pripadnik ‘Grobara‘ tukao maloljetnika u Vukovaru zbog hrvatske maske, ide u zatvor na 30 dana

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a rješenjem suda određen mu je istražni zatvor
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Tridesetogodišnjak koji je u utorak u vukovarskoj pekarnici fizički napao maloljetnika i lakše ga ozlijedio, učinio je to iz mržnje te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, izvijestila je u četvrtak vukovarsko-srijemska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 30-godišnjak 1. lipnja oko 7,30 sati u pekarnici u ulici Vijenac kneza Branimira u Vukovaru, izazvan obilježjem na zaštitnoj maski koju je nosio na licu, fizički napao maloljetnika uslijed čega je lakše ozlijeđen, navode iz policije.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a rješenjem suda određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Kako navode pojedini hrvatski mediji, 30-godišnji muškarac navodno je pripadnik "Grobara", navijačke skupine beogradskog Partizana, a na nasilnu reakciju potaknula ga je zaštitna maska s hrvatskim nacionalnim obilježjima koju je na licu nosio maloljetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:40