UHVAĆENI NA DJELU

Prevozili migrante kroz Hrvatsku: Uhićena dvojica srpskih krijumčara, jedan ima 26, a drugi 23 godine

Migranti koje su pokušali prokrijumčariti bili iz Kine i Turske

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Krijumčari iz Srbije u srijedu su uhvaćeni dok su kriomice pokušavali kroz Hrvatsku prevoziti ilegalce.

Naime, oko 23.45 sati policajci iz PU brodsko-posavske su na autocesti A3 kod Okučana sasvim opravdano zaustavili "potonuli" automobil srbijanskih nacionalnih oznaka. Za upravljačem je sjedio 26-godišnji mladić sa srbijanskim dokumentima, a putnici u njegovu vozilu su ubrzo raskrinkani. Policija je otkrila da je riječ o ilegalcima, muškarcu i ženi iz NR Kine te troje turskih državljana, od kojih je jedna žena.

Svih petero je ilegalno ušlo u Hrvatsku. Dok su im utvrđivali identitete, svega pet minuta kasnije ‘palo‘ je još jedno vozilo iz Srbije, a u njemu četvero kineskih državljana koje je prema Sloveniji prevozio uplašeni 23-godišnji državljanin Srbije.

- Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom i 23-godišnjakom je utvrđeno da su isti iz koristoljublja pokušali prokrijumčariti strane državljane koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici su uhitili osumnjičene vozače zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Turske i Narodne Republike Kine provesti postupak sukladno Zakonu o strancima - kažu iz PU brodsko-posavske.

Koliko su zaradila dvojica državljana Srbije na tuđoj muci, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:35