POLICIJA IH TRAŽI

Prevarantice im nudile medicinske usluge, šokirali su se kad su vidjeli da im iz stana nedostaje nekoliko stotina tisuća eura!

Pokrale su ih dvije nepoznate žene koje su se predstavile kao zaposlenice koje pružaju medicinske usluge

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Zagrebačka policija traga za nepoznatim prevaranticama koje su, predstavljajući da pružaju medicinske usluge, iz stana starijeg para u Novom Zagrebu ukrale nekoliko stotina tisuća eura.

U policiji kažu da su im 83-godišnjak i 79-godišnjakinja 2. lipnja prijavili kako su ih između 16. i 28. svibnja pokrale dvije nepoznate žene koje su se predstavile kao zaposlenice koje pružaju medicinske usluge.

Nakon što su ih pustili u stan, iskoristile su njihovu nepažnju te otuđile novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća eura.

Zagrebačka policija stoga upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 13:03