ZLOČIN U VRBOVCU

Prevarant dobio dvije perilice po cijeni jedne. Umjesto do blagajne zaputio se ravno do skladišta...

Nije dugo trebalo da zaposlenici trgovačkog centra otkriju da jedna perilica rublja fali kao i plaćeni iznos za nju.
Ilustracija
 Anna Leopolder/Panthermedia/Profimedia

Ljudskoj domišljatosti nema kraja kad su u pitanju prevare. Nakon što je 40-godišnji muškarac poželio imati dvije perilice rublja po cijeni jedne, zaradio je policijsku prijavu.

Policija je otkrila da je 1. ožujka oko 13 sati, prema unaprijed stvorenoj prijevarnoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, iskoristio plaćeni račun od 16. veljače na kojem se iščitava da je u trgovačkom centru u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu za 2700 kuna kupio i potom preuzeo perilicu rublja. Ukazao se na prodajnom odjelu bijele tehnike trgovačkog centra na kojem je već bio te zaposlenici simulirao namjeru kupnje iste vrste perilice rublja.

Zatražio je predračun sa šifrom istog proizvoda temeljem kojeg je trebao obaviti plaćanje. No umjesto plaćanja na blagajni, 40-godišnjak je otišao opet do skladišta trgovine gdje je zaposlenicima predočio stari račun plaćene perilice. Zaposlenik skladišta mu je predao, ne sumnjajući u prevarne namjere, novu "kupljenu" perilicu rublja koju je utovario u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu. Nije dugo trebalo da zaposlenici otkriju da jedna perilica rublja fali kao i plaćeni iznos za nju.

Policija je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:41