DVOJAC IZ PAKLA

PRETUKLI MLADIĆE Policija uhitila dvojicu brutalnih nasilnika iz Karlovca, a sudac istrage ih pustio

Žrtve, 20-godišnjak i 21-godišnjak, imaju teške ozljede i prevezeni su u Zagreb
 Srđan Vrančić/CROPIX

Karlovačka policija razotkrila je i uhitila dvojicu Karlovčana u dobi od 27 i 19 godina, koji su prošli vikend, nakon ponoći na nedjelju, u dva odvojena slučaja teško na ulici pretukli 20-godišnjaka i 21-godišnjaka, ali nakon saslušanja sudac istrage nije pronašao elemente za njihovo pritvaranje.

Scenarij prema kojemu se sve odvijalo bio je brutalan. U prvom je slučaju 27-godišnjak napao sedam godina mlađeg mladića i izudarao ga po glavi nanijevši mu teške ozljede.

Nije mu to bilo dovoljno, pa se okomio na još jednog mladića, 21-godišnjaka, a pomoć mu je pružio 19-godišnji kompanjon. Prvo ga je udario u glavu, a onda ga je oborio na pod te uz pomoć drugoosumnjičenika nastavio udarati rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu.

I ovaj napadnuti mladić zadobio je teške ozljede glave, toliko teške da su obojica pretučenih hitno prevezena u Zagreb i tamo hospitalizirana. Ozljede ipak, pokazalo se, nisu bile opasne po život, kako se to činilo na mjestu događaja.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora za dvojicu nasilnika, ali ga je sudac odbio te osumnjičenicima odredio mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja svojih žrtava. Iz tužiteljstva najavljuju žalbu na ovakvu odluku.

Na istome se mjestu prije nekoliko mjesci dogodio napad na mađarskog turista, koji je zgrozio hrvatsku javnost. Mladić je, naime, ostao u kvaru s automobilom, pa je došao u grad potražiti pomoć i prenoćište. Nažalost, naletio je na skupinu divljaka koja ga je pretukla i pokrala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 06:29