DRAMA U SLAVONIJI

Pretukao ženu jer je rekla da ga ostavlja, djeca pozvala policiju, a onda je uslijedio kaos: Izvukao je mač...

Sutkinja ga je proglasila krivim i osudila na dvije godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora

Ilustracija uhićenja

 Damjan Tadic/cropix/Damjan Tadic/cropix

Stravična obiteljska drama dogodila se u obiteljskoj kući u selu na širem području Slavonskog Broda. Muškarac (55) napao je i teško ozlijedio suprugu (48) nakon što je rekla da ga više ne voli i da ga ostavlja, piše Danica.hr. Nakon toga je policajce, koji su na poziv djece stigli na intervenciju, napao mačem i mačetom te je jednog interventnog policajca porezao po trbuhu.

Supruga je ispričala kako je tog dana mužu odlučila reći da ga više ne voli te mu pokazala sms poruku prijatelja s kojim se tog trena dopisivala. U kući su bili supružnici i njihova djeca.

Suprug je nakon toga poludio. Srušio je ženu na tlo i zadao joj više udaraca rukama i nogama po glavi i vratu “nanijevši joj ozljede teške naravi u vidu prijeloma lijeve zigomatične kosti, prijeloma nosne kosti bez pomaka, nagnječenja na čelu, ispred lijevog uha, ispod lijevog oka te na stražnjoj strani vrata”.

“Nakon što su joj djeca pokušala pomoći, u nakani da je zastraši, vikao je: Zaklat ću te, izmasakrirat ću te, ubit ću te, ubit ću nas oboje, otići ćemo oboje s jednim osiguračem! Pritom je držao kuhinjski nož u ruci, dužine oštrice 8,5 cm, kojeg joj je prislonio na potiljak.

Žena je potom pobjegla na ulicu, a on ju je sustigao i odvukao u dnevni boravak vičući joj: Iznakazit ću te, izrezbarit ću te!”, navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Nešto kasnije, oko 19.15 sati, u obiteljsku kuću stigla su tri interventna policajca. On ih je napao “mačem dužine oštrice 60 cm i mačetom dužine oštrice 51 cm”.

“Zamahnuo je prema glavi policijskog službenika P. koji ga je uhvatio za desnu ruku i prsa te srušio na stolicu, uslijed čega mu je ispao mač, dok ga je mačetom i dalje pokušavao udariti po leđima. Nakon toga ga je drugi policijski službenik L. svladao uhvativši ga objema rukama za ruke i dršku mačete.

Treći policijski službenik J. potom mu je primjenom tjelesne snage oduzeo mačetu, uporabivši pritom sredstva za vezivanje. Policajac P. zadobio ozljedu u vidu ogrebotine na trbuhu. U službenom vozilu policajcima je vikao: Sve ću vas pobiti kad izađem iz zatvora!”, ističe se u presudi.

Stanko poriče sve što mu se stavlja na teret. Kaže da mu je tog dana “supruga rekla da ga napušta jer ima drugoga i on je stoga mačetom pokosio boce sa sokom i suprugu je gurnuo i ona je lupila glavom u ormar”.

“Kad su došli djelatnici policije, ja ih uslijed emocionalnog i psihičkog sloma nisam registrirao kao djelatnike hrvatske policije, nego kao udbaše koji su me vodili na ispitivanja kada sam bio dečko zbog protujugoslavenskih djelatnosti.

Dvojica policajaca su me držala, a jedan me je lupio šakom u čelo na što sam ga je upitao: Zar ne može jače? Potom su me i iscipelarili, ali ja sam im sve oprostio. Proslava odlaska supruge me je dovela u pogoršano psihičko stanje”, branio se Stanko.

Sutkinja ga je proglasila krivim i osudila na dvije godine i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Od kazne mu se oduzima mjesec dana koje je proveo u istražnom zatvoru. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:39