SKORO 5000 EURA

Prekršajci pune proračun: Odrezane kazne trojici vozača zbog nepoštovanja prometnih propisa

Osim nepoštovanja prometnih propisa, najčešći prekršaji su vožnja pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

Za gotovo pet tisuća eura, odnosno 4.939,82 eura bit će bogatiji državni proračun ako pravomoćnima postanu kazne koje je zagrebački Općinski prekršajni sud izrekao trojici vozača koji su ovog tjedna u Zagrebu kršili prometne propise.

Posljednji na tom popisu je 25-godišnjak kojem je sudac "odrezao" 1.599,82 eura jer je u četvrtak, 6. travnja, u 2:40 sati vozio zabranjenim smjerom i s 1,57 promila alkohola u krvi. To je, čini se, bio i razlog što je, ušavši u raskrižje Brozove i Adžijine, nastavio vožnju u smjeru zapada prema Magazinskoj, suprotno istaknutim prometnim znakom obavezan smjer desno. Ali, to nije promaklo policajcima koji su ga zaustavili i ustanovili prekršaj i vožnju pod utjecajem alkohola.

Dan ranije, u srijedu u 1:30 sati, 34-godišnjak je, iako nema vozačku dozvolu B kategorije, upravljao vozilom autocestom A2 prema sjeveru. Na 39. kilometru nije vozio sredinom obilježene prometne trake te je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na metalnu ogradu. To ga je koštalo kazne od 1.760 eura koja mu je izrečena na Općinskom prekršajnom sudu.

I posljednji u tom nizu prekršajaca o kojima je danas priopćila zagrebačka policija je 60-godišnjak koji je u ponedjeljak već u 8:45 sati upravljao vozilom karlovačkih oznaka s 2,66 promila alkohola u krvi, a kretao se Avenijom Dubrovnik prema istoku. Dolaskom do kućnog broja 16 nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciji u prometu te gustoći prometa, uslijed čega je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen zbog kolone vozila.

Srećom nastala je samo šteta na vozilima. Pijani vozač je odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:28