LAŽIRAO PUTNE NALOGE

Predsjednik udruge za pomoć životinjama prijavljen zbog sumnje da ju je oštetio za 12 tisuća eura

Kako bi opravdao podizanje gotovine s računa udruge, 48-godišnjak je u poslovnim knjigama iste evidentirao 67 neispravnih putnih naloga

Ilustrativna fotografija

 Bozo Radic/Cropix

Nisu sve registrirane udruge koje pomažu životinjama sto posto humanitarne. Pokazalo je to kriminalističko istraživanje dubrovačkih policajaca koji su zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga kazneno prijavili 48-godišnjeg predsjednika udruge s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, policija je otkrila da je dotični, kao predsjednik udruge koja pomaže životinjama i koji je ujedno jedini ovlašteni za raspolaganje novčanim sredstvima udruge, nepune tri godine novac šaroliko trošio.

Točnije, 48-godišnjak je od početka 2020. do kraja 2022. na ime akontacija za materijalne troškove podizao sa žiroračuna udruge gotovinu i to ukupno 41.943,70 eura. Od tog se novca čak 12.132,12 eura ne može povezati s radom udruge jer se odnose na troškove obračuna naknada za inozemne dnevnice ili na druge naknade, a na koje osumnjičeni 48-godišnjak nije imao pravo.

- Time je prouzročio štetu udruzi u iznosu od 12.132,12 eura. Također, utvrđeno je kako je, da bi opravdao podizanje gotovine odnosno trošenje novčanih sredstava sa žiro računa udruge, u poslovnim knjigama udruge evidentirao ukupno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske, koja je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:42