VOZILO IZ NOĆNE MORE

PREDATOR NA ZAPADU ZAGREBA ‘Krupniji muškarac pokušao je namamiti moju curicu (7) u crni kombi’

Građani su sumnjivi kombi viđali i u Španskom i Sesvetama, a u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka zbog događaja organizirat će sjednicu o sigurnosti djece
 Colourbox / CROPIX

ZAGREB - Tata, tata, neki nas je čovjek iz crnog kombija zvao da idemo s njim u McDonald’s - preplašene, ali i ponosne na svoju reakciju, dvije sedmogodišnjakinje dotrčale su u subotu predvečer do svojih roditelja koji su sjedili na kavi u obližnjem kafiću na Vrbanima.

Svi su se u istome trenutku dignuli od stola i potrčali u Ožujsku ulicu gdje se sporni kombi zaustavio, ali dok su stigli tamo, nepoznati je čovjek, koji je vrebao njihovu djecu, iza sebe ostavio samo prašinu. Roditelji su u panici odmah pozvali policiju i prijavili slučaj.

Dobra reakcija

- Curice su, srećom, reagirale odlično. Odmah su pobjegle i dotrčale do nas. Na licima im se vidjelo da su ponosne na to kako su reagirale jer im od malih nogu govorimo da paze i ne pričaju s nepoznatim ljudima. No, nama je samo prolazilo kroz glavu što bi se dogodilo da su sjele u taj crni kombi - prepričao je Saša Jurković, otac jedne od djevojčica.

Prema njihovu opisu, čovjek je bio krupnije građe i vozio je crni kombi. Jurković je te informacije i upozorenje objavio na svom Facebook profilu, što je vidjelo i podijelilo gotovo pet tisuća ljudi. U Zagrebačkoj policijskoj upravi kažu da su 2. svibnja primili dojavu, ali nakon provjere i obilaska Vrbana nisu zatekli nikakvo sumljivo vozilo.

- Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivom kombiju pojave povremeno, ali dosad nikad nisu bile utemeljene te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti - poručili su iz PUZ-a.

No, roditeljima nije svejedno.

- Razmišljao sam trebam li ići u javnost s tim i odlučio da treba upozoriti roditelje i djecu da budu na oprezu. Na Vrbanima živim od rođenja, to je doista miran kvart i ništa slično još nisam doživio. Uvijek misliš da se tebi takvo što ne može dogoditi. U pitanju su djeca i moramo nešto poduzeti - poručio je Saša Jurković te dodao da ne pamti kad je posljednji put susreo kvartovskog policajca.

Viđen i u Sesvetama

Da bi trebalo uvesti bolju policijsku patrolu, slaže se i Karmen Lukinac-Petrinec, ravnateljica OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima.

- Nisam još čula da se pojavio u našem kvartu, ali je netko spomenuo da je vidio crni kombi prije nekoliko tjedana u Sesvetama. Kod nas uopće nema policijske patrole pa se nadam da će se to promijeniti - kaže ravnateljica.

Upravo će se za nekoliko tjedana održati sjednica Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-jug na kojoj će se raspravljati o sigurnosti djece.

Suradnja s policijom

- Nisam čuo za ovaj slučaj, ali učinit ćemo nešto u dogovoru s policijom da se uvede redovitija patrola - najavio je Saša Molan, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-jug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 19:44