PODIGNUTA OPTUŽNICA

Pozvao atraktivne djevojke na piće, uslijedio je šok: ‘Ljubavnog odnosa nije bilo, iako je on to htio‘

Mladiću su iz novčanika ukrale 3200 kuna te odnijele njegovo odličje Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića

Ilustrativna fotografija

 Sergiy Tryapitsyn/Panthermedia/Profimedia/Sergiy Tryapitsyn/panthermedia/profimedia

Dvije djevojke optužene su da su na druženju s mladićem u njegovu stanu iz novčanika ukrale 3200 kuna te odnijele njegovo odličje Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića. Prema optužnici, sve se dogodilo 5. siječnja oko 17 sati u Zagrebu, a atraktivne djevojke optužene su za kazneno djelo krađe. Tužitelji za njih traže po pet mjeseci uvjetnog zatvora, piše portal Danica.hr.

Jedna od optuženih sve opovrgava. Priznaje kako je s dotičnim mladićem komunicirala još od 2020. godine, ali kaže kako ljubavnog odnosa nije bilo, iako je on to htio. S prijateljicom je bila kod njega u stanu 5. siječnja, a potom su k njemu došle i 8. siječnja.

- Plan je bio da se toga dana navečer vratim i prespavam kod njega, ali na kraju nisam došla. Ujutro me nazvao i pitao tko je dirao novac u njegovu novčaniku, ali ja nemam ništa s tim i nemam pojma o tome - rekla je djevojka u istrazi.

Prijateljica je potvrdila njezine riječi i ponovila kako nema pojma tko bi uzeo novac i odličje. Kaže kako su ta dva dana bile kod dotičnog mladića na piću i istina je da je ona sama išla u kuhinju po piće, ali ništa drugo nije dirala.

Oštećeni je rekao kako su djevojke došle k njemu oko 15 sati i ostale do 20 sati, a nekoliko dana poslije stigle su u 17 sati i ostale do 20.30 sati. Drugi dan ujutro primijetio je da mu nedostaje 3200 kuna, ali i odličje.

- Siguran sam da su to ukrale jedna ili druga jer nitko drugi u to vrijeme nije bio u mom stanu osim njih dvije - rekao je istražiteljima, a oni su mu povjerovali te protiv djevojaka podigli optužnicu za krađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:32