DETALJI DRAME

POZNATE OKOLNOSTI STRAVIČNE NESREĆE KOD OTOČIĆA VISOVCA Policija: 'Jedan od mladića je ustao, narušila se ravnoteža i svi su pali u hladnu vodu...

 
 Nikolina Vukovic Stipanicev / HANZA MEDIA

Jutros je nastavljena potraga za 16-godišnjim mladićem F.S. iz Laškovica koji je jučer oko 18 sati upao u Krku nakon što se tragićno prevrnuo čamac na kojemu se nalazio s još tri osobe. Trojica maloljetnika dali su iskaz šibenskoj policiji nakon što su otpušteni iz bolnice.

U nedjelju poslijepodne priopćenjem se oglasila PU–šibenskog-kninska o okolnostima pod kojim je došlo do prevrtanja čamca na Visovačkom jezeru u Nacionalnom parku Krka.

- Dosadašnjom istragom je utvrđeno da se prilikom vožnje čamcem jedan od maloljetnika ustao, što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri mladića s čamca pala u vodu. S obzirom na stanje šoka od pada u hladnu vodu i činjenicu da jedan od njih nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostale trojice da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca, dok su ostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice sa Visovca u pomoć maloljetnik nije zatečen na površini vode u blizini mjesta nesreće. Opsežna potraga za nestalim mladićem još uvijek je u tijeku – doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra PU šibensko-kninske.

U čamcu su bila četvorica prijatelja, vršnjaka, polaznika srednje medicinske škole, javlja Nova TV.

U zaseoku Laškovica, udaljenom svega nekoliko kilometara od jezera, vlada zabrinutost i strah. Obitelj nestalog dječaka nije znala gdje se skupina mladića uputila. Njegov otac nam je potvrdio kako je 16-godišnjak dobar plivač. Posljednji put sina je vidio jučer oko 16:30.

"On je rekao da ide kod prijatelja. Ja sam rekao može i rekao sam mu, znaš gdje stoje novci, uzmi 20 kuna za marendu. Rekao je, dobro je ćaća i pošao", rekao je kroz suze za Novu TV otac nestalog mladića, Željko.

"On je rekao da ide kod njega, a ne da ide na Krku... ni kako su došli do čamca, ni tko im je dao čamac, ni kako su krenuli tu, ni zašto su krenuli tu, mi to pojma nemamo", rekla je Milena, teta nestalog dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:27