NESREĆA U URINJU

POŽAR U ININOJ RAFINERIJI URIJECI Ozlijeđena dva vatrogasca

Iz policije se doznaje da onečišćenja okoliša nije bilo
 Screenshot YouTube

RIJEKA - U postrojenju za obradu nafte u Ininoj rafineriji nafte u Urinju kraj Rijeke, sinoć oko 22,30 sati planuo je požar, u kojemu su lakše ozlijeđena dva Inina vatrogasca, a požar je nakon sat i pol ugašen, doznaje se iz operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave.

Požar su gasili vatrogasci Ine i riječke Javne vatrogasne postrojbe.

Iz policije se još doznaje da, prema dosadašnjim podacima, onečišćenja okoliša nije bilo te da će očevid, kojim će se utvrđivati uzroci i štete požara, biti obavljen danas.

Ina objavila zbog čega je došlo do požara

ZAGREB - U Rafineriji nafte Rijeka trenutno se provodi hlađenje sustava i pripreme za sanaciju oštećene opreme, izvijestili su danas iz Ine, nakon sinoćnjeg požara na postrojenju za primarnu destilaciju.

Iz Ine napominju da opskrba tržišta Ininim gorivima ni na koji način nije ugrožena, a da će procjena štete biti poznata nakon očevida, koji je u tijeku.

U priopćenju se navodi da je u nedjelju u 22.15 sati došlo požara na Postrojenju za primarnu destilaciju u Rafineriji nafte Rijeka, uzrokovanog propuštanjem atmosferskog ostatka na pumpi na dnu kolone za destilaciju spomenutog postrojenja.

U pravovremenu intervenciju vatrogasne postrojbe riječke rafinerije uključila se i Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, nakon čega je požar stavljen pod kontrolu i ugašen.

Pri gašenju požara dva Inina vatrogasca zadobila su lakše ozljede te su odmah medicinski zbrinuti. O događaju su obaviještena sva nadležna tijela, a požar nije imao utjecaja na okoliš i zdravlje ljudi, navode iz Ine. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 21:16