OPSADNO STANJE U DALMACIJI

Potraga za Božićem proširila se na susjednu županiju, posebno se nadzire ovo mjesto...

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila

Potraga za Ivanom Božićem

 Bozidar Vukicevic/Cropix; Pu Splitsko-dalmatinska/

NOVO 23:25 Čitateljica Slobodne javila je kako je njezin automobil policija pregledala i na Boraji.

- Vidi se da su povučeni i iz drugih gradova, svi nose prsluke. Sama sam morala otvoriti prtljažnik i pregledali su mi cijeli auto. Sad u povratku je ogroman zastoj do Croduxa put Dugopolja, čini mi se da se neki automobil i pokvario, kazala je Splićanka koja se u Šibenik uputila popodne oko 17 sati.


20:55 Kako doznaje Slobodna Dalmacija, policijska potraga za Ivanom Božićem (29) proširila se i na susjednu Šibensko-kninsku županiju. Prema nama dostupnim informacijama, splitska policija je zatražila pomoć kolega iz susjedne policijske uprave kako bi se nadziralo jedno od naselja u Općini Unešić.

Radi se o Čvrljevu, odakle je porijeklom obitelj 29-godišnjaka te postoji vjerojatnost da krene u tom pravcu kako bi našao zaklon kod nekog iz tog kraja. Osim adrese na kojoj stanuje u Solinu, nadziru se i prilazi Čvrljevu te se periodično patrolira i samim mjestom.


20:46 Šef splitske policije Slobodan Marendić za Novu TV je rekao da je niz policijskih aktivnosti započet već u 00:50, nakon samog događaja.

- Potraga je u intenzivnoj fazi. Toga ste svjedoci i sami. Svi rodovi policije su uključeni. Posebno sam emotivno doživio solidarnost građana prema činjenici da je jedan mladi policajac na početku karijere doživio nešto što će zasigurno obilježiti njegovu karijeru. Vjerujem da će njegovu karijeru obilježiti solidarnost građana koju su pokazali u današnjem danu. I solidarnost osoblja kliničkog bolničkog centra, rukovoditelja i ljudi koji su radili s njim, a i čelnika niza institucija i naših prijatelja i partnera u sigurnosti koji su iskazali podršku policiji, ali prije svega policajcu od kojeg tek očekujemo velike stvari u policijskom poslu, zaključio je Marendić.

- Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletjela na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičajene svakodnevice na ulicama Splita. Zbog tog razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo, istaknuo je Marendić.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina u srijedu navečer traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, koji je prošle noći oko jedan sat golfom u središtu grada srušio i ozlijedio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.

Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen. Odmah je počela potraga za ​vozačem, a rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.

Od tada se intenzivno pregledava svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije. Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.

image

Potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix

- To je bila jedna od mjera u sklopu niza mjera za pronalazak osobe čiju smo fotografiju danas poslali medijima. Nitko od pacijenata i djelatnika splitske bolnice nije bio uznemiren od strane naših djelatnika. Nije pronađena ugroza i sada nastavljamo s potragom, kazali su iz policije.

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila, zbog čega se stvara velika prometna gužva, no građani policiji ne zamjeraju, nego poručuju da ga uhite što prije. U Ulici Domovinskog rata zaustavljena je autobus Prometa i to stanici nedaleko od mjesta noćašnje nesreće.

- Radim u Splitu, a živim u Dugopolju. Od 17.30 sati sam u koloni, sad je 20 sati a ja još nisam došao doma, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju jedan građanin.

Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa. ​Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini.

image

Potraga u Solinu

Bozidar Vukicevic/Cropix

Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen.

Kako smo ranije izvijestili, teško ozlijeđeni 20-godišnji policajac nalazi se i dalje na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna.

On je pri svijesti, komunicira sa osobljem, suradljiv je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične.

Prema neslužbenoj informaciji, teško ozlijeđeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procjena da je vozač golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h i kako uopće nije pokušao stati, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobjegao.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:03