EKSPRESNO OSUĐENI

Posrnuli policajac Domagoj doznao gdje dileri čuvaju drogu, s prijateljima ih opljačkao, zaradili 90 tisuća eura!

Na temelju nagodbe s USKOK-om ‘mozak operacije‘ osuđen je na tri i pol godine zatvora te novčanu kaznu od čak 30.000 eura

Uhićenje, ilustrativna fotografija

 Cropix

Domagoj Z., policajac koji je radeći na tajnim mjerama u MUP-u doznao gdje dileri skrivaju drogu, a zatim ih je s još dvojicom svojih prijatelja opljačkao, osuđen je na temelju nagodbe s USKOK-om na tri i pol godine zatvora te novčanu kaznu od čak 30.000 eura.

Također mora vratiti i 30.000 eura nepripadne imovinske koristi, odnosno novca koji je zaradio preprodavajući ukradenu drogu. Njegovi prijatelji D. M. i M. M. osuđeni su pak na djelomično uvjetne zatvorske kazne - D. M. je dobio dvije godine i 10 mjeseci zatvora, s time da u zatvoru mora provesti najmanje 15 mjeseci, a također treba vratiti i 55.000 eura od prodaje droge.

M. M. je pak dobio 22 mjeseca zatvora, s time da u zatvor mora na devet mjeseci. Ostatak kazne uvjetovan im je time da u narednih 5 godina ne počine novo kazneno djelo. Prema vlastitom priznanju, njih trojica su od dilera ukrali 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša, koje su prodali za oko 90.000 eura. Pokušali su i još jednu pljačku droge, no nisu uspjeli obiti garažu.

Bizarnu priču o mladom policajcu, koji je bio zaposlen na odjelu za provođenje tajnih dokaznih radnji, odnosno tajnom snimanju telefonskih razgovora, otkrili su njegovi kolege kada su, prateći skupinu osumnjičenih trgovaca drogom iz jednoga od krakova balkanskoga narkokartela, otkrili da dileri u razgovorima govore da su opljačkani, odnosno da im je netko ukrao drogu.

"Provaljeno nam je u kuću broj 2", rekao je jedan od osumnjičenih dilera drugome. Ubrzo su policajci postavili i klopku za svojega kolegu, te doslovce iz auta motrili i snimali kako mladi policajac i njegova dva "pajdaša" pokušavaju provaliti u jednu od garaža u kojoj su dileri skrivali drogu. Budući je jedan od počinitelja bio nizak rastom, pokušavao je pajserom otvoriti garažu doslovce se vješajući na pajser, ali bezuspješno.

Također treba reći kako niti mladi policajac niti njegovi prijatelji nisu inače osobe iz nekoga krim miljea, već je najvjerojatnije policajac, koji je slušajući razgovore doznavao gdje je skrivena droga, došao na "briljantnu" ideju da drogu ukradu i onda prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:19