NEMA NI VOZAČKU

Pomahnitali vozač bježao u Audiju od Jastrebarskog do Ilice, zabio se u policijski auto, a novi šok nastao je kad je izašao...

Grubo je prekršio niz prometnih propisa: prolazio je kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno preticao druga vozila

Ilustracija: policija

 Ronald Goršić/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je o slučaju nesavjesnog vozača 29. lipnja oko 22.45 koji je ignorirao policijsku kontrolu na području Jastrebarskog te je nastavio vožnju prema Zagrebu gdje je uhvaćen tek na Ilici.

Pomahnitali vozač odbio se zaustaviti na znak policijskih službenika, koji su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima nepripadajuće registarske oznake. Odmah su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem.

Policija je izvijestila da je vozač Audija A6 krapinskih registarskih oznaka od Jastrebarskog do Ilice grubo prekršio niz prometnih propisa: prolazio je kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno preticao druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu.

Tijekom potjere, policijski službenici su također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510.

Vozač je potom pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili te ga svladali uz prisilu jer je pokušao pobjeći i odbijao policijske naredbe.

Naknadno je utvrđeno kako vozač nema položen vozački ispit, te na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova.

Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku.

Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem proveli kriminalističko istraživanje te će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:10