OBRAČUN U ZAGREBU

Pomahnitali šerif Tomislav i dalje je u bijegu

Uz salvu psovki pištoljem je premlatio partnera vlasnice Doma, kojemu je raskrvario glavu
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Pomahnitali 'šerif' Tomislav O. (34), koji je svojim divljačkim ispadom, a potom i pucnjavom iz pištolja, unio nemir i strah u privatni Dom za starije i nemoćne osobe na zagrebačkoj Trešnjevci u ponedjeljak oko 7 sati ujutro, i dalje je u bijegu i za njim policija intenzivno traga.

Vlasnica Doma Tajana K.M. (38) te njezin partner Dominik P. (36), koji se zapravo uhvatio u koštac s nepopravljivim recidivistom i pritom zaradio lakše ozljede glave, pokušavaju složiti mozaik problema i odakle je 'niknula' Tomislavova zaljubljenost u Tajanu. Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a Tomislavu ovo nije prvi vatreni grijeh. Davne 2001..godine pokušao je ubiti jednog muškarca u Zagrebu zbog čega je i odležao dugi niz godina iza rešetaka, navodno sedam.

Policijskim očevidom utvrđeno je kako je Tomislav ušetao u dvorište staračkog doma i ničim izazvan počeo pucati te koristiti impozantan repertoar psovki. Zatim je utrčao u Dom gdje se posvađao sa suprugom vlasnice Doma te ga krenuo mlatiti pištoljem po glavi. I dok je Dominik pokušavao spasiti živu glavu iz koje se, pritom, slijevala krv po majici, Tomislav je nastavio praviti nered u dvorištu. Okomio se i na netom kupljeni Dominikov kombi parkiran na cesti ispred kuće. Porazbijao je sva stakla i pobjegao s pištoljem u nepoznato. Podsjetimo, za Jutarnji list nekoliko sati nakon napada prestravljeni Dominik je ispričao da je Tomislav uletio u kuću uz psovke i prijetnje o klanju i pucnjavi u glavu.

- Tri puta me izmasakrirao po glavi s pištoljem! Tukli smo se. Uspio sam pobjeći na ulicu prema kafiću dok se on iživljavao na mom kombiju! Pretrpio sam neviđeni šok. Umalo smo svi izgubili glave zbog nekog tko se u moju suprugu ludo zaljubio. Ona kaže da s njim nije imala ništa, a ja ga ne poznam - ispričao je partner vlasnice Doma uvjeren da njegova bolja polovica, kako mu je i sama rekla, sa Tomislavom nije ljubovala, već da ga je upoznala preko brata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:51