UZBUNA U ZAGREBU

POLICIJSKI PRETRES UCENTRU Iz stana se širio čudan miris.Policija se zbunila kad je ušla u stan

Susjedi su zvali policiju jer su iz stana osjetili čudam miris. Kad su upali, ostali su šokirani
 Davor Pongracic / CROPIX

Stanari zgrade u Gajevoj, sasvim blizu sjedišta DORH-a, prijavili su policiji čudan miris koji se širio iz jednoga stana. Policija nije dvojila: upali su u stan i otkrili nešto neočekivano.

U radnoj sobi stajala je ogromna konzola sa šest kompjutorskih ekrana.

Sve je bio sumnjivo. DORH je sasvim blizu, stan pun elektroničke opreme, nigdje vlasnika. No, umjesto očekivane opreme za špijunažu, od GSM uređaja za praćenje i prisluškivanje koji rade i na dometima od 500-tinjak metara i omogućuju razgovjetno slušanje i nečijeg šapta te dokumenata kriptiranog sadržaja, policajci naoružani do zuba (pro)našli su na stolu u kutu sobe impozantnu brokersku opremu, mobitele... Vlasnik je muškarac koji koristi stan, a njegovu priču je, navodno, policajcima potvrdilo i nekoliko klijenata kojima je posredovao prilikom kupoprodaje dionica.

Iz zagrebačke policije su nam potvrdili da su policajci postupali na temelju dobivenih informacija, ali da zasad, nakon provedenog istraživanja, kaznenih ni prekršajnih prijava nema.

- Istina je da je policija intervenirala. No, nitko nije uhićen niti su podnesene ikakve prijave - pojašnjavaju iz PU zagrebačke. Takav trenutni ishod ne znači da, možda, sankcija i neće biti, s obzirom da sumnje, kako neslužbeno doznajemo, nisu sto posto odbačene. Susjedi, pak, okolnih ulaza koje smo kontaktirali, kažu da im ništa nije čudno kad im policija kuca na vrata i raspituje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:16